12.1.21

Η συνέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη...


Στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, η Ν.Δ. κατήγγελλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί την κυβερνητική εξουσία για να βολέψει τα «δικά του» παιδιά με τη μέθοδο των μετακλητών υπαλλήλων. Ο... Κυρ. Μητσοτάκης, στις 21.1.2017, σε ομιλία του στο Ναύπλιο έλεγε μεταξύ άλλων: «Στο Δημόσιο στήνεται ένα νέο πελατειακό σύστημα με στρατιές μετακλητών».

Ο ίδιος στις 24.2.2017 πρόσθετε: «Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχασαν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά γι’ αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε. Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός, ίσως, πρωθυπουργός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια -και πολύ παραπάνω- αυτά για τα οποία έχει, ψευδώς, κατηγορήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Εξελέγη πρωθυπουργός στις 7 Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι μετακλητοί τότε ήταν 1.710 και τον Οκτώβριο του 2020 έφτασαν τους 2.965. Σχεδόν διπλασιάστηκαν. Και είναι βέβαιο πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί περισσότερο, καθώς ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αύξησε τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η παρούσα κυβέρνηση αύξησε τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά 64,8% και αυτών που έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 70%. Αν η κατάσταση μείνει ως έχει και δεν υπάρξει, στο μέλλον, καμία αύξηση του αριθμού και της μισθοδοσίας αυτών των υπαλλήλων, στην τετραετία θα στοιχίσουν στο Δημόσιο 261 εκατ. ευρώ.

Εξίσου εξωφρενικό είναι και το κόστος του στενού επιτελικού κράτους που έφτιαξε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η Γραμματεία του Πρωθυπουργού και η Γραμματεία της Κυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ (προϋπολογισμός 2019) στοίχιζαν 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα (προϋπολογισμός 2021) στοιχίζουν 16,5 εκατ. Δηλαδή αύξηση κατά 236%.

Ολα αυτά ενώ η πανδημία μαστίζει την οικονομία, επιχειρήσεις χρεοκοπούν ή είναι στα πρόθυρα και χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται ή είναι υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας με εξευτελιστικές μισθολογικές απολαβές.

«Αλλά γι’ αυτούς κανένας από τους κυβερνώντες δεν νοιάστηκε. Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι κομματικοί μετακλητοί που διόρισε» ο πρωθυπουργός και το κόμμα του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: