14.1.21

Φέρνουν ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού...



Την επόμενη μέρα των εμβολιασμών θέλει να προλάβει κοινοπραξία τεχνολογικών γιγάντων, η οποία σχεδιάζει ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, προβλέποντας ότι... οι κυβερνήσεις, οι αεροπορικές και άλλες εταιρείες σύντομα θα αρχίσουν να ζητούν βεβαιώσεις εμβολιασμού από τους πολίτες.

Η κοινοπραξία με την ονομασία «Πρωτοβουλία Εμβολιασμού» αποτελείται από τη Microsoft, τη Salesforce και την Oracle, καθώς και τη μη κερδοσκοπική κλινική Mayo Clinic των ΗΠΑ.

Πώς θα είναι το διαβατήριο εμβολιασμού

Η ομάδα θέλει να αναπτύξει μία τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει στους πολίτες να αποκτήσουν ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο της βεβαίωσης εμβολιασμού και η οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής τους, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay.

Από την άλλη όσοι δεν διαθέτουν smartphone θα μπορούν να κυκλοφορούν με τυπωμένο χαρτί το οποίο θα εμπεριέχει έναν κωδικό QR ο οποίος θα επαληθεύσει ότι ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Μάλιστα, προτάσσουν το επιχείρημα ότι η τεχνολογία πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους «να ξεκινήσουν τα ταξίδια, να επιστρέψουν στην εργασία, το σχολείο και την κανονική ζωή, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους».

Το εγχείρημα βρίσκει αντίθετους μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αφού αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή θεωρούν ότι δεν θα προλάβουν να εμβολιαστούν. Μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας στους πέντε δηλώνει ότι είναι απίθανο να κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με την έρευνα YouGov που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, επικαλούμενη μια ποικιλία διαφορετικών λόγων.

πηγη newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: