8.1.21

Ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι...


...για την επίθεση στον πρύτανη... 

 Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι οκτώ κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν... σειρά κατηγοριών για την επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29 Οκτωβρίου.Και οι οχτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. 

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και υποστήριξαν πως οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί δεν στοιχειοθετούνται. Οι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος. 

Αντίθετα, στους υπόλοιπους τέσσερις συγκατηγορούμενούς τους ανακριτής και εισαγγελέας τους επέβαλλαν χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα. 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, την οποία ανήρτησαν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να κάνει το γύρω του διαδικτύου, και προκάλεσαν ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ στο γραφείο του. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει λίγες ώρες μετά το συμβάν η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: