22.1.21

Δυσαρέσκεια των πολιτών για την πορεία των εμβολιασμών...



...και την «πειρατεία των αρίστων»...
Η πορεία της πολυδιαφημισμένης εκστρατείας εμβολιασμού, με τις καθυστερήσεις, την «πειρατεία» των αρίστων που παρέκαμψαν τις λίστες, αλλά και... η αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους πολίτες, οι οποίοι βάζουν πολύ χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.





 
Oσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, το 43% των πολιτών δεν ικανοποιημένο, έναντι του 36%, που είναι ικανοποιημένοι και 21% που δεν απαντούν. Επίσης, σε ποσοστό 62% κρίνουν αρνητικά τον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων που παρέκαμψαν τη διαδικασία, έναντι 22% που τη βλέπουν θετικά.




Επίσης, στο ερώτημα για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία, το 60% πιστεύει ότι προχωρά «βλέποντας και κάνοντας», έναντι 32% που εκτιμούν ότι έχει σχεδιασμό. Αρνητική η εικόνα και για τα μέτρα στήριξης.




Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, το 40% θα ήθελαν να δουν περισσότερες αλλαγές, 38% δεν εκφράζουν γνώμη και μόλις 18% θεωρούν ότι έγιναν σωστές αλλαγές.




Τέλος, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, διατηρείται η διαφορά των περίπου 15 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας (39%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,9%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ΚΙΝ.ΑΛΛ. 5,9%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 2,7%, Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, 5,6% των πολιτών επιλέγουν άλλο κόμμα, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι 11,8%.




Δεν υπάρχουν σχόλια: