13.1.21

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από τις βροχές...



Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα έφερε η κακοκαιρία. Ποτάμια «φούσκωσαν», δρόμοι, σπίτια και καλλιέργειες πλημμύρισαν.  Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ παραμένει σε ισχύ απο τη Δευτέρα και σήμερα η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις... πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου η ολική βροχόπτωση ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά και οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

 Λέσβος: Οριακή η κατάσταση στην Καλλονή - «Έσπασε» ο ποταμός Τσικνιάς

 Δύσκολη η νύχτα στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από χθες το απόγευμα στην Δυτική Λέσβου είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν σε οριακό σημείο το μεγάλο ποτάμι (Αχερων) που διασχίζει την Καλλονή.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρου που γράφει: «Δύσκολη νύχτα. Οριακή η κατάσταση στην Καλλονή. Το προσωπικό του Δήμου είναι ήδη σε επιφυλακή».

Σε δεύτερη ανάρτηση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ενημερώνει ότι ο ποταμός έσπασε.

«Δυστυχώς ο Τσικνιάς "έσπασε" χαμηλά. Ελπίζουμε οι ζημιές να είναι μικρές. Όλες οι Υπηρεσίες είναι επί τόπου», τόνισε.

Έβρος: Μετέφεραν μαθητές με μπουλντόζα

 Σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει από την κακοκαιρία που επελαύνει και στον Έβρο. Ο δρόμος Φερών – Αρδανίου έκλεισε, ενώ επιστρατεύτηκε μπουλντόζα για να μεταφερθούν με ασφάλεια μαθητές.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, ήταν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι στις Φέρρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει, μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.




Πλημμύρισε και το Σουφλί

Πολλά τα προβλήματα και το Δήμο Σουφλίου όπου υπάρχει και το κλείσιμο των σχολείων, κυρίως στον ορεινό όγκο του Μ. Δερείου έχουμε ακόμα και πλημμυρισμένα σπίτια. Μάλιστα τα νερά έχουν ήδη πλημμυρίσει σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό και οι κάτοικοι όλοι απομακρύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Μικρού Δερείου. 



Παράλληλα, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι αποκλεισμένα, ενώ από τον τεράστιο όγκο νερών που ξαφνικά πλημμύρισαν χειμάρρους και ρέματα, έπεσε γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο. Δείτε τη φωτογραφία από το evros-news...

Προβλήματα και καταστροφές στο ύψος της Μάνδρας 

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει το Evros24, μετά το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Πλημμύρισε το επαρχιακό δίκτυο στο Διδυμότειχο

Στην περιοχή του Ελληνοχωρίου, έξω από το Διδυμότειχο, όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε έντονη βροχή, πλημμύρισε και πάλι το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου, ενώ όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Σίμος Τσιλίκας, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτου στον περιφερειακό δρόμο προς το στρατόπεδο του Λαγού.

Στο χωριό Αβδέλλα το νερό μπήκε στις αυλές των σπιτιών και στην περιοχή βρέθηκαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής Πασχάλη Αδαμάκη για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Μέρες «Ιανού» ξαναζεί η Καρδίτσα  

Ένα βήμα πριν κοπεί η Καρδίτσας - Άρτας και η πρόσβαση στο Δήμο Αργιθέας και τα ορεινά χωριά του Μουζακίου 

Φόβος να κοπεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τα ορεινά χωριά του και το Δήμο Αργιθέας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ωρών.




Έτσι όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net το πρωί της Τρίτης είδαν την Ε.Ο. Καρδίτσας - Άρτας στο 2χλμ από το Μουζάκι (λίγο μετά την διασταύρωση προς Πορτή) να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση από τα μανιασμένα νερά του Πάμισου που «έφαγαν» την όχθη (όπως συνέβη και με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου τον περασμένο Σεπτέμβριο)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: