15.1.21

Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό στις γιορτές...


...θα είχε φανεί ήδη στα επιδημιολογικά δεδομένα...

ΒΙΝΤΕΟ

Με πολύ λίγες εξαιρέσεις η ελληνική κοινωνία έδειξε πειθαρχία και συμμορφώθηκε υποδείξεις των ειδικών. Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που υπήρξε μια φυσική χαλάρωση, αυτό θα είχε ήδη φανεί στα επιδημιολογικά δεδομένα" είπε ο... Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται στη βουλή.

"Ευτυχώς, φαίνεται ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Και σε αυτό βοήθησε και η πολιτική απόφαση να επανέλθουμε σε όλη τη χώρα σε ένα αυστηρότερο καθεστώς lockdown ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις από την αυξημένη κοινωνική επαφή που είχαμε τις ημέρες των γιορτών" τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως εφησυχασμός.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τα επόμενα βήματα είναι προδιαγεγραμμένα. Έκανε λόγο για διατήρηση των μέτρων προστασίας, σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, στοχευμένους περιορισμούς στις εστίες έξαρσης του κορονοϊού και εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "είναι σαν να οδηγείς σε έναν άγνωστο δρόμο το βράδυ, με πολλές στροφές και παγίδες. Άλλοτε πατάς γκάζι, άλλοτε φρένο, και όταν χρειαστεί στρίβεις το τιμόνι. Την ίδια στρατηγική της προσαρμογής σε μεταβαλλόμενα δεδομένα, έχουν ακολουθήσει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: