8.1.21

Λιντσάρισμα φωτογράφου του Associated Press...



...από οπαδούς του Τραμπ επειδή τον πέρασαν για «μέλος των ΑΝΤΙΦΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)...
Μία εικόνα ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί ακόμα στην Ουάσιγκτον, δύο ημέρες μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, κάνει το γύρω του διαδικτύου.

Ο φωτογράφος του Associated Press, Τζον Μίντσιλο βρέθηκε στο... στόχαστρο αρκετών οπαδών του Τραμπ που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Καπιτώλιο, την ώρα που ο φωτογράφος βρισκόταν εκεί για να καλύψει τις κινητοποιήσεις τους.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο φωτογράφος, που φοράει μαύρη αντιασφυξιογόνα μάσκα, κράνος και γιλέκο, κρατώντας τις κάμερες και με κρεμασμένη την ταυτότητά του στον λαιμό, την ώρα που τον προσεγγίζουν οργισμένοι οπαδοί του Τραμπ, φωνάζοντάς του «τσακίσου και φύγε από εδώ».

Στη συνέχεια, ο Μίντσιλο απαντά «εντάξει, εντάξει, αρκετά», με τα χέρια του ανοιχτά, ενώ αμέσως μετά τον πλησιάζουν αρκετοί εξ αυτών, τον χτυπούν και τον σπρώχνουν, με αποτέλεσμα να πέσει από ένα ύψος μερικών μέτρων σε πιο κάτω επίπεδο του χώρου έξω από το Καπιτώλιο, ενώ δέχεται και άλλα χτυπήματα.

Στο βίντεο ακούγεται κάποιος να ρωτά «ποιος είναι» και να φωνάζει «είσαι ΑΝΤΙΦΑ; είσαι ΑΝΤΙΦΑ;». Ο φωτογράφος τους δείχνει την δημοσιογραφική του ταυτότητα, και ένας άνδρας με καπέλο του Τραμπ του δίνει πίσω την κάμερά του και απαντά «όχι, δεν είναι, είναι του Τύπου». Στη συνέχεια, κάποιος συνάδελφος του Μίντσιλο έρχεται και τον συνοδεύει για να απομακρυνθούν από το πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φωτογράφος δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή της εισβολής, στις τάξεις των οπαδών του Τραμπ στο διαδίκτυο, αλλά ακόμα και από πολιτικές προσωπικότητες, διακινείται η θεωρία πως τα επεισόδια και η εισβολή στο Καπιτώλιο δεν προήλθε από οπαδούς του Τραμπ, αλλά «από ηθοποιούς και μέλη των ΑΝΤΙΦΑ (τους οποίους κάποιους θεωρούν “οργάνωση” και μάλιστα τρομοκρατική), με σκοπό να ενοχοποιήσουν τον Τραμπ και τους οπαδούς του». Μία θεωρία που αποδομείται διά γυμνού οφθαλμού από το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί, αλλά και από αρκετά δημοσιεύματα fact-checking που ταυτοποιούν σειρά προσώπων, οπαδών του Τραμπ που πρωταγωνίστησαν στα προχθεσινά γεγονότα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, οπαδοί του Τραμπ επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: