20.1.21

Ερώτηση δεκάδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖA...


...για το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού...
 

 Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού ρωτούν την αρμόδια υπουργό... 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνυπογράφουν κοινοβουλευτική ερώτηση με πρωτοβουλία της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι συζητήσεις γύρω από το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού γίνονται «εν κρυπτώ», ενώ «οι χώροι αυτοί αποδείχτηκαν κατά τη διάρκεια του προγενέστερου σύντομου ανοίγματος, από τους πλέον ασφαλείς και συνεπείς στην τήρηση των υγειονομονικών πρωτοκόλλων». 

 «Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό βρίσκονται πια στα όρια της ανέχειας, δίχως να έχουν την οποιαδήποτε πληροφορία για το μέλλον τους το οποίο διαγράφεται ζοφερό, αφού η Πολιτεία δείχνει να τους έχει αφήσει στο περιθώριο», τονίζει στη σχετική δήλωσή της η κ. Αναγνωστοπούλου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό: «Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού; Γιατί δεν μπορούν και αυτοί να λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα;» 

 Την καλούν δε, να καταθέσει στη Βουλή τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αφορούν τις αποφάσεις γύρω από το θέμα. «Είναι αδιανόητο ο κόσμος του Πολιτισμού, που απαρτίζεται από δημιουργούς και καλλιτέχνες, από εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παραμένει αόρατος για την κυβέρνηση και αποκλεισμένος από οποιαδήποτε συζήτηση για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του», τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: