12.1.21

Aκόμα περιμένουν το επίδομα ανεργίας χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι...


Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ, στο Ηράκλειο, τηρώντας τα... 
υγειονομικά πρωτόκολλα, προχώρησαν σήμερα ξενοδοχοϋπάλληλοι και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου. Οι ίδιοι φώναξαν «φτάνει πια», ζητώντας να πληρωθούν άμεσα τα επιδόματα ανεργίας, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν το επίδομα ανεργίας από τον Νοέμβριο που έκαναν τις αιτήσεις τους, μετά την καλοκαιρινή σεζόν. 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας. «Είμαστε χωρίς εισόδημα και με την αβεβαιότητα και το άγχος να κυριαρχεί στις ζωές μας και στις οικογένειες μας», αναφέρουν. Κατά τη συνάντησή τους με τον διοικητή ΟΑΕΔ πήραν τη δέσμευση ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν όλοι όσοι έχουν κάνει αίτηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ παραδέχθηκε το πρόβλημα αποδίδοντάς το στην έλλειψη προσωπικού, η οποία επιδεινώθηκε με την επιβολή της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων λόγω covid. Επικαλέστηκε σαν δικαιολογία ότι σε αντίθεση με άλλες χρονιές που οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας υποβάλλονταν σταδιακά κατά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, φέτος το σύνολο των αιτήσεων κατατέθηκε σε μόλις λίγες μέρες...

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: