12.1.21

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1...


LIVE...
 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου, είπε ότι για την πανδημία έγινε ό,τι...
ήταν δυνατόν. 

Απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λέγοντας «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ενώ μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά στη Βουλή;». 

Σχολιάζοντας τη σύγκριση που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεκρούς της πανδημίας σε σχέση με το Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με την ερώτηση: Είναι δυνατόν να συγκρίνονται οι νεκροί στο Μάτι με εκείνους μιας παγκόσμιας πανδημίας;»

Για τις «κατηγορίες» από το Politico σε βάρος της Ελλάδας ότι μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να αγοράσει άλλα δύο εκατ. εμβόλια, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι ήταν επιτυχία της Ευρώπης όι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί. Η Ελλάδα έχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα μπορούν να έχουν εμβολιασθεί περί τα 2 εκατ. συμπολίτες μας. Από τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσδουμε 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπου θα μπορούν να εμβολιάζονται περι τις 20.000 συμπολίτες μας καθημερινά. 

Τουρισμός: Έστειλα σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μην έχουμε αμφιβολίες ότι κάποιες χώρες μπορεί να ζητουν κάποιου είδους πιστοποιητικό. Πρέπει να είναι εφικτό να υποδεχθούμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες από πέρσι με ασφάλεια. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τη φετινή τουριστική περίοδο- και πέρσι πήγαμε καλύτερα από τους ανταγωνιστές μας. Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό το καλοκαίρι. 

 Πότε θα έχουμε στοιχειώδες τοίχος ανοσίας: 
Το πρώτο είναι να εμβολιάσουμε αυτούς που είναι πιο πιθανό να χρειασθούν νοσηλεία. Μετά από τα 85 έτη, θα πάμε στα 70 και σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Για την αγορά εμβολίων εκτός πλαισίου ΕΕ, όπως επιδιώκουν Γερμανία, Κύπρος: Αυτό θα είχε νόημα αν δεν είχαμε εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τους εμβολιασμούς.

Για τις «ουρές» αξιωματούχων που έσπευδαν να εμβολιασθούν: 
Το σταματήσαμε αμέσως. 

 Ερωτηθείς για την ύφεση ο πρωθυπουργός είπε: Επρεπε να προσαρμοστούμε σε μια πρωτοφανή κρίση. Το κράτος είναι δίπλα στον επιχειργηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους, έχουμε ρίξει πολλά χρήματα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, θα συνεχισθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή όσο χρόνο χρειάζεται. θα εξετάσουμε τι θα γίνει όταν κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή. Ευτυχώς σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν έχουμε λουκέτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετπωίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας, Με ενδιαφέρει να επιστρτέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές. Ελπίζω ότι οι ειδικοίθ θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα. Οταν έκανα κάτι εκτός εισήγησης της επιτροπής, έκανα κάτι πιο αυστηρό. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν στα μέτρα στη μεγάλη τους πλειοψηφία. 

 Εκκλησία: Πράγματι είχαμε διαφωνία τα Θεοφάνεια, στη συνέχεια η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα. 

 Η αγορά λειτούργησε άμεσα, θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: