3.1.21

Μετά τις 15 Ιανουαρίου τα ραντεβού για εμβολιασμό...Οι πλατφόρμες μέσω των οποίων θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε συνέντευξή του στο Mega, είπε... ότι η δεύτερη φάση των εμβολιασμών που αφορά σε κατηγορίες πολιτών, θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά στους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου, ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση - για όσους είναι εγγεγραμμένοι - θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Άρα, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου», είπε ο υφυπουργός.


Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως όποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Από εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από αύριο που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας, θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές αυτές. Ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

Όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να αλλάξουν μόνο μία φορά την πρώτη ημερομηνία του εμβολιασμού. Επίσης, θα μπορούν να αλλάξουν το κέντρο εμβολιασμού, αν έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας. Όσο για τη δεύτερη ημερομηνία, «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους», τόνισε ο υφυπουργός, «αλλιώς δημιουργείται ζήτημα στην ίδια την πράξη του εμβολιασμού».

Όσοι, τέλος, ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού μέσω άυλης συνταγογράφησης - περίπου 1.050.000 άτομα - θα μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία εμβολιασμού σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: