2.1.21

Νέες αλλαγές στην επιδότηση με 1,5% του κινηματογράφου...



Νέο καθεστώς και για την ενίσχυση του κινηματογράφου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με τον ν. 4761/2020 του υπουργείου Πολιτισμού. Εκτός από την ΕΡΤ ΑΕ, τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τη συνδρομητική τηλεόραση, Cosmote TV και Nova, και οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών υποχρεούνται να... διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% του ετησίου κύκλου εργασιών τους, που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων μέσω διαδικτύου ή κινητής τηλεφωνίας (IPTV, video on demand) για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3. Εδώ η διάταξη δείχνει να φωτογραφίζει περισσότερο τη Vodafone TV και τη Wind Vision, όχι όμως και το Netflix, που δεν έχει έδρα στην Ελλάδα.

Νέο καθεστώς και για την ενίσχυση του κινηματογράφου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με τον ν. 4761/2020 του υπουργείου Πολιτισμού. Εκτός από την ΕΡΤ ΑΕ, τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τη συνδρομητική τηλεόραση, Cosmote TV και Nova, και οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών υποχρεούνται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% του ετησίου κύκλου εργασιών τους, που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων μέσω διαδικτύου ή κινητής τηλεφωνίας (IPTV, video on demand) για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3. Εδώ η διάταξη δείχνει να φωτογραφίζει περισσότερο τη Vodafone TV και τη Wind Vision, όχι όμως και το Netflix, που δεν έχει έδρα στην Ελλάδα.

Επίσης, στην ετήσια υποχρέωση καταβολής του 1,5% επί του τζίρου των τηλεοπτικών σταθμού θα συνυπολογίζονται οι δαπάνες για σειρές, ντοκιμαντέρ και βραβευμένα κινούμενα σχέδια.

 mediagr.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια: