25.1.21

Βρετανία: Έξι στα 10 μουσεία...


...κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά λόγω της πανδημίας...

Έξι στα δέκα βρετανικά μουσεία κινδυνεύουν να μην επιβιώσουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Ένωση Art Fund, η οποία εξέφρασε την ανησυχία ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε στη Βρετανία θα... επιδεινώσει την κατάσταση των μουσείων «που δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους».

Η ένωση κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη του 2020 και αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το νέο lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου «κινδυνεύει να προκαλέσει σημαντική αύξηση του αριθμού των μουσείων που κινδυνεύουν πλέον να κλείσουν για πάντα τις πόρτες τους».

«Το τελευταίο lockdown είναι ένα σκληρό πλήγμα, το οποίο αναγκάζει τα μουσεία και τις γκαλερί μας να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους», λέει η διευθύντρια της ένωσης Τζένι Γουόλντμαν. Η ίδια εξέφρασε τη θλίψη της που κάποια «μικρά μουσεία κυρίως, τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τις κοινότητές μας δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα για να περάσουν τον χειμώνα».

Η βρετανική κυβέρνηση αποδέσμευσε για το σύνολο του πολιτιστικού τομέα βοήθεια 1,57 δισ. λιρών (1,76 δισ. ευρώ), η οποία κρίθηκε ζωτικής σημασίας, αλλά ανεπαρκής.

Η Ένωση Art Fund ανακοίνωσε στις 22 Ιανουαρίου μια επιπλέον δωρεά 750.000 λιρών (841.500 ευρώ) για 23 πολιτιστικά κέντρα, ανεβάζοντας σε 2,25 εκατομμύρια λίρες (2,5 εκ. ευρώ) στη στήριξή της στον τομέα από την αρχή της πανδημίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: