9.12.20

Η Pfizer ετοιμάζει νέο εμβόλιο...


...που θα αποθηκεύεται σε απλό ψυγείο...

Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε απλό ψυγείο, ετοιμάζει η Pfizer, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Επί του παρόντος, τα... φιαλίδια του εμβολίου κατά του κορονοϊού πρέπει να αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποθήκευσή τους.

Σε δηλώσεις που έκανε, ωστόσο, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων, την Τρίτη, ο Μπουρλά τόνισε πως η εταιρεία αναπτύσσει ένα εμβόλιο που δεν θα χρειάζεται να διατηρείται σε μεγάλη ψύξη.

"Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα μπορεί να αποφύγει την ψύξη στους -70 και θα μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη", είπε. Επίσης, σημείωσε πως η εταιρεία μαζί με τον γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ο Άμλπερτ Μπουρά προέτρεψε επιπλέον τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και "να μην γίνουν ο αδύναμος κρίκος που αφήνει τον ιό να εξαπλωθεί".

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε μια ανάλυση δεδομένων κλινικών δοκιμών, που επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και ενώ η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα όπου εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο ηλικιωμένοι πολίτες της...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: