29.12.20

Σκληρό lockdown στο χωριό Κέλλη Φλώρινας...


Τα αυστηρά μέτρα εφαρμόζονται από το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου και για... 
δέκα ημέρες. Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής αλλά και εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε ότι «από αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί και για 10 ημέρες θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα, πρόσθετα μέτρα, που ισχύουν για τις Θεσπιές». 

Πιο συγκεκριμένα: Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ). 

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμυνταίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί. Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: