23.12.20

Faux πραγματικότητα...


Πέτρος Κατσάκος

Ζούμε σε παράλληλους κόσμους. Διασταυρωμένο και διπλοτσεκαρισμένο. Αλλού ζούμε κι αλλού προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε και αναπνέουμε. Εμείς ζούμε σε έναν κόσμο που μας κατατάσσει ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν... μέσω πανδημίας κι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν πως ζούμε σε έναν faux κόσμο, όπου όλα πάνε περίφημα και το μόνο που διαταράσσει την επιτυχημένη κανονικότητα είναι κάτι εξοχικά στα Λεγραινά και κάτι faux σκάνδαλα για faux κοσμήματα.

Μπορεί ό,τι λάμπει να μην είναι χρυσός, αλλά με την κατάλληλη διαφημιστική προώθηση ακόμη και μια faux αποκάλυψη μπορεί να παρουσιαστεί τόσο εκτυφλωτική ώστε να τυφλώσει τον πελάτη μπροστά στη βιτρίνα δυσκολεύοντάς τον να δει τι κρύβεται πίσω τη λάμψη της. Γιατί είναι καλύτερα βλέπεις να συζητάμε και να ασχολούμαστε ως άλλοι ιθαγενείς με χάντρες και αστραφτερά καθρεφτάκια, παρά να δούμε τι βιώνουν οι εργαζόμενοι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Και μιλάμε για τους χιλιάδες εργαζόμενους που, όπως αποκαλύπτει η ΓΣΕΕ, η ροή των φετινών καταγγελιών τους δείχνει αύξηση 50% των κρουσμάτων εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε σχέση με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Ενώ λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ακόμα ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο, την ίδια ώρα οι καταγγελίες στη ΓΣΕΕ πέφτουν βροχή για μη καταβολή του δώρου ή και για «κατάσχεσή» του από τον εργοδότη μετά την καταβολή, με εργοδότες που ζητούν ακόμη και το τμήμα του δώρου που κατέβαλε το κράτος για την περίοδο της αναστολής σύμβασης εργασίας.

Εμείς εδώ, με το δώρο να κάνει φτερά, τον κατώτερο μισθό να γίνεται άπιαστο όνειρο, τις αντεργατικές τροπολογίες να κάνουν νυχτερινό πάρτι στη Βουλή, τον αριθμό των θανάτων να τραβάει την ανηφόρα, τα εμβόλια να μειώνονται, κι αυτοί εκεί, σε μια faux κανονικότητα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: