25.12.20

Στην τελική ευθεία για την «D-Day» του εμβολίου...


Να εξαλείψει κάθε ρίσκο στα τελευταία μέτρα πριν ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία» και να απομακρύνει κάθε κίνδυνο υποτροπής της πανδημίας κορωνοϊού επιδιώκει η κυβέρνηση, την ώρα που εμφανίζονται ενδείξεις αργής αλλά σταθερής αποκλιμάκωσης.

Το σήμα ότι δεν θα διακινδυνεύσει ούτε την όσο το δυνατόν ομαλή πορεία μέχρι την... αφετηρία των εμβολιασμών στη χώρα μας και φυσικά ούτε τον μεγάλο στόχο της αποτροπής κάθε πιθανότητας ενός τρίτου κύματος της πανδημίας δόθηκε ηχηρά με την παράταση του σκληρού lockdown στους τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής, στην Κοζάνη αλλά και με την προσθήκη στην «κόκκινη» ζώνη της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, του Δήμου Αλιάρτου στη Βοιωτία.

Προς την κατεύθυνση της υγειονομικής περιχαράκωσης, θα πραγματοποιείται εντός της ημέρας -και μάλιστα με πυκνή περιοδικότητα- τακτική επισκόπηση και ταυτόχρονη αποτίμηση των δεδομένων για την κινητικότητα στο πρώτο 24ωρο του crash-test όπως έχει χαρακτηριστεί, των Χριστουγέννων.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι κατά της διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων καταγράφηκαν εικόνες που προβληματίζουν, αλλά θα πρέπει να συντεθεί η συνολική εικόνα προτού εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για την περιφρούρηση των υγειονομικών μέτρων από την εκδήλωση φαινομένων καταστρατήγησή τους θα εντατικοποιηθεί και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Παράλληλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την παραλαβή της πρώτης παρτίδας των 9.000 υπερπολύτιμων εμβολίων, σε 24 ώρες, αλλά και για το άνοιγμα της αυλαίας των εμβολιασμών στη χώρα μας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Μαζί με τους υγειονομικούς, την αυλαία θα ανοίξει όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός που θα εμβολιαστεί σε απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση στον Ευαγγελισμό. Πάντως κατά πληροφορίες φαίνεται ήδη να έχουν εντοπιστεί οι πρώτοι λήπτες των εμβολίων, μια νοσηλεύτρια αλλά και ένας ηλικιωμένος.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας όλα είναι έτοιμα για την «D-Day», με τις απαραίτητες διαμορφώσεις στο ισόγειο του κτηρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων» να έχουν ολοκληρωθεί, και μαζί με τον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους «VIP» λήπτες του εμβολίου, θα βρεθούν κατά τις ίδιες πηγές, 50 άτομα από διαφορετικές κλινικές που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Για να στείλουν μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, το ίδιο θα πράξουν ο διοικητής, αλλά και οι επικεφαλής των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19. Αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός που θα εφαρμοστεί και στο νοσοκομείο «Σωτηρία», προτού δοθεί η σκυτάλη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Στα πρώτα 24ωρα δίνεται μεγάλη έμφαση στην λειτουργία της ψηφιακής πύλης που έχει ανοίξει για το εμβόλιο, η www.emvolio.gov.gr αλλά και του ειδικού πενταψήφιου αριθμού 13034...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: