27.12.20

Ανοιχτά καταστήματα με click away...



... και σουπερμάρκετ...
Τελευταία Κυριακή του 2020 σήμερα και ανοιχτά μπορούν να είναι με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας όλα τα καταστήματα τροφίμων, τα σουπερμάρκετ, αλλά και τα καταστήματα λιανικής που λειτουργούν με τη διαδικασία της «παράδοσης εκτός» (click away).

Σύμφωνα με... τη σχετική υπουργική απόφαση, σήμερα μπορούν να λειτουργούν επίσης μινιμάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, αλλά και τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων.

Ανοικτά θα μπορούν να είναι όλα τα παραπάνω καταστήματα και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00. 

 Η απόφαση αυτή τροποποιεί την προηγούμενη υπουργική απόφαση και αφορά τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00, καταληκτική ημερομηνία -με τα έως σήμερα δεδομένα- των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ωστόσο, τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν στους δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown, δηλαδή στη Δυτική Αττική, την Κοζάνη και τις Θεσπιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: