24.12.20

Πανηγυρισμοί από τον Τζόνσον για το Brexit...


Με ανάταση των χεριών του πανηγύρισε την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα ανάρτησε σχετική φωτογραφία στο Twitter, με τη... φράση «Η συμφωνία ολοκληρώθηκε».

 «Η συμφωνία θα προστατέψει θέσεις εργασίας, θα επιτρέψει τα βρετανικά προϊόντα να πωλούνται χωρίς δασμούς στην ευρωπαϊκή αγορά και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην ΕΕ», ανέφερε σε δήλωσή του.

 Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε χαρακτηριστικά: «Πήραμε πίσω τον έλεγχο των νόμων, των δουλειών της μοίρας μας». Αναφερόμενος στο «καυτό» θέμα της αλιείας επισήμανε: «Για πρώτη φορά από το 1973, θα είμαστε ένα ανεξάρτητο κράτος που περιβρέχεται από θάλασσα με πλήρη έλεγχο των υδάτων μας». 

Υποστήριξε ότι το μερίδιο της Βρετανίας στην αλιεία θα αυξηθεί σε 2/3 (από το μισό που είναι σήμερα) σε 5,5 χρόνια. Περιγράφοντας τη σχέση με την ΕΕ, ανέφερε ότι υπήρξαν στιγμές ρήξης αλλά πως η Βρετανία θα παραμείνει πολιτιστικά, συναισθηματικά, ιστορικά, στρατηγικά και γεωγραφικά συνδεδεμένη με την Ευρώπη... 
 libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: