9.12.20

«Δε θα μας επηρεάσουν πιθανές κυρώσεις»...


Για τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των "27" την Πέμπτη απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους λίγο πριν να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι... "πιθανές κυρώσεις εκ μέρους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν ιδιαίτερα. 

Ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Ε.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "από το 1963 μας έχει επιβάλει κυρώσεις. Η Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ ειλικρινής, δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της. Αλλά είμαστε υπομονετικοί από τότε". Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι οι "τίμιοι και ειλικρινείς" μεταξύ των ηγετών των χωρών της ΕΕ είναι "εναντίον τέτοιων μέτρων".

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορά και στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι τον γνωρίζει. "Είμαι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τον Μπάϊντεν κατά την περίοδο που Πρόεδρος ήταν ο Ομπάμα. Είναι κάποιος που έχει έρθει σπίτι μου. Με επισκέφτηκε στο σπίτι μου με την ασθένειά μου. Ο Ömer Çelik ήταν επίσης παρών σε αυτήν την επίσκεψη. Θα μιλήσω με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο μόλις εκείνος αναλάβει καθήκοντα αρχηγού του κράτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: