16.12.20

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν παζαρεύουν...


Αν κάτι πρέπει να αναγνωρίσουμε σε αυτή την κυβέρνηση, αυτό είναι η προνοητικότητά της. Τίποτε δεν αφήνει στην τύχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για όλα έχει σχέδιο και για όλα προετοιμάζεται. Ειδικά όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, που... η κυβέρνηση έχει δώσει τα ρέστα της.

Όχι, μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Δεν αναφερόμαστε ούτε στα σχολεία, ούτε στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε στα ΜΜΜ, ούτε σε εργαζόμενους, άνεργους και μικρομεσαίους. Αναφερόμαστε σε κάποιους εκλεκτούς, που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην τους αφήσει τα κέρδη στην τύχη τους. Αναφερόμαστε σε αυτούς για τους οποίους η κυβέρνηση φροντίζει να δίνει και να τους δίνει τα ρέστα της. Ίσως και κατιτίς παραπάνω από ρέστα, αλλά μην κολλάμε σε λεπτομέρειες.

Προνοητικότητα λοιπόν και σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού όταν με το καλό έρθει το εμβόλιο και στη χώρα μας. Προνοητικότητα και σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και ταυτόχρονα παζάρι με επιχειρηματικά συμφέροντα που κάνουν ήδη τους υπολογισμούς τους για το τι θα βγάλουν από αυτή τη φάμπρικα που ετοιμάζεται να στηθεί.

Γιατί περί φάμπρικας πρόκειται, αν αναλογιστεί κανείς το παζάρι που έχει ξεκινήσει μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών της Υγείας που ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι επιδιώκοντας ένα ακόμη φιλέτο από τον προϋπολογισμό.

Ένα ευρώ ανά εμβόλιο υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς, από τα πέντε ευρώ ξεκίνησε το παζάρι με τους ιδιώτες γιατρούς και τα ιδιωτικά κέντρα. Πέντε ευρώ η τιμή εκκίνησης από το υπουργείο Υγείας, μαθαίνουμε, αλλά η άλλη πλευρά κάνει νερά, ακούμε. Και το παζάρι καλά κρατεί έως ότου ικανοποιηθεί και αυτό το αίτημα των ιδιωτικών συμφερόντων από μια κυβέρνηση που δεν χαλάει χατίρια και όταν θέλει, δίνει και τα ρέστα της...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: