15.12.20

Καταπέλτης η εισαγγελέας για το κολαστήριο του Πειραιά...


Την καταδίκη για όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον πρώην πρόεδρο και διευθυντή του ιδρύματος «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, σε βαθμό κακουργήματος, πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη του Κωνσταντίνου Λαλαούνη. 

Κατά την... εξαιρετικά στοχευμένη και στιβαρή αγόρευσή της, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος είχε διαμορφώσει μία δομή από την οποία αντλούσε τα θύματά του, τα παιδιά τρόφιμους του ιδρύματος. Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι οι φρικτές πράξεις του ήταν όλες προμελετημένες και άρτια σχεδιασμένες και επεσήμανε ότι και με τον νέο ποινικό κώδικα, οι πράξεις εξακολουθούν να είναι κακουργήματα, διότι συμβαίνουν σε ανήλικους, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και το αδίκημα της ενδοιοκογενειακής βίας, σύμφωνα με το αρθρ. 312 του νέου ΠΚ, αποτελεί και κακούργημα.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε ξεχωριστά στον πρώην Συνήγορο του Παιδιού Γιώργο Μόσχο, για τον οποίο είπε ότι ευθύνεται για παράβαση καθήκοντος γιατί καθυστέρησε να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, παρότι είχε στη διάθεσή του προφορικές καταγγελίες για σειρά ετών.

Ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης, διευθυντής και πρόεδρος του ιδρύματος από το 1962 μέχρι το 2013, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 40 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά, ύστερα από την αποδοχή της αίτησης ακύρωσης του κατηγορούμενου στον Άρειο Πάγο και έπειτα από αναβολή λόγω αιφνιδιαστικού προβλήματος υγείας της έδρας το καλοκαίρι.

Το δικαστήριο, μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, διέκοψε για τις 22 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, οπότε και θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του... 

Δημήτρης Αγγελίδης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: