12.12.20

Επειδή δεν κάνεις τη βλακεία να λογοκρίνεις την Ακρίτα...



Επειδή δεν κάνεις τη βλακεία να λογοκρίνεις την Ακρίτα... Τι θέλει να μας πει η διεύθυνση των «ΝΕΩΝ» δηλαδή;

Τα «ΝΕΑ» το Σαββατοκύριακο λένε πως... πουλούν γύρω στα 25 χιλιάδες φύλλα. Το «λένε» πάει στο γεγονός ότι δικό τους είναι το πρακτορείο «Αργος» που δίνει τα νούμερα, οπότε όσα και να δώσει δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε αν είναι αληθές ή όχι. Δηλαδή αν μας έλεγε ότι ήταν 35 χιλ. και όχι 25 χιλ. θα γινόταν κάτι; Οχι βέβαια. Αλλά ας δεχτούμε ότι όντως πουλάει τόσα φύλλα.

Και η Ελενα Ακρίτα γράφει στην τελευταία σελίδα (δίπλα στον Στέφανο Κασιμάτη βέβαια, αλλά δεν φταίει αυτή...). Θα την διάβαζαν, σήμερα και αύριο, περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι. Κι επειδή το site των ΝΕΩΝ είναι «κλειδωμένο» δεν θα ανέβαινε και πολύ ο αριθμός των αναγνωστών. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει συνδρομή εκεί ενώ γνωρίζω αρκετούς που πληρώνουν συνδρομή στους New York Times. (τι σύγκριση τώρα και αυτή...)


Και είσαι η διεύθυνση των ΝΕΩΝ. Και αποφασίζεις να λογοκρίνεις το κείμενό της επειδή δεν συμφωνείς μαζί του κι επειδή σου σμπαραλιάζει το πολυήμερο ρεπορτάζ της εφημερίδας σου για το σπίτι του Τσίπρα, βγάζοντάς το άχρηστο (το ρεπορτάζ, όχι το σπίτι). Λογοκρίνεις λοιπόν το κείμενο. Εν έτει 2020. Με τα social media να σαρώνουν. Και με την ίδια την Ελενα Ακρίτα να μετρά στο facebook περισσότερους από 215 χιλιάδες followers.

Και έτσι το κείμενο που σου τσακίζει το ρεπορτάζ σου και θα διάβαζαν 70 χιλιάδες άνθρωποι, το έχουν διαβάσει μέσα σε δύο ώρες 700 χιλιάδες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σπιλώνεις και το όνομα της εφημερίδας, όλοι πια κατηγορούν τη λογοκρισία των «ΝΕΩΝ».

Αν δεν είναι βλακεία λοιπόν η συγκεκριμένη λογοκρισία, σίγουρα εμπεριέχει σκοπιμότητα. Πολιτική  σκοπιμότητα. Κομματική. Φιλοκυβερνητική. Υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια λοιπόν.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: