15.12.20

«Κατηγορώ» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη...


...για ανευθυνότητα και έλλειψη κατανόησης(video)... 

 «Εικονικό» και «προκλητικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου έβαλλε κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για... όλη την ατζέντα των βασικών θεμάτων της επικαιρότητας. 

 Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προβλέπει 572 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την υγεία, καταλογίζοντας αδιαφορία για τις συνέπειες σε μια σειρά από κοινωνικές ομάδες. Ειρωνευόμενος την κυβέρνηση επισήμανε ότι προβλέπει και μια αύξηση και αυτή είναι στα έσοδα από τη φορολογία.

 «Φέρνετε ένα προϋπολογισμό που δεν απαντά στις αγωνίες μιας μεγάλης πλειοψηφίας που σήμερα είναι σιωπηρή. Αυτή η μεσαία τάξη που τάχα τόσο πολύ σας ενδιέφερε προεκλογικά είναι αυτοί που ζουν από τον μισθό τους, είναι αυτοί που δουλεύουν σπίτι και έχουν το νου τους εάν τα παιδιά τους τα βγάζουν πέρα με την τηλεκπαίδευση. Αυτοί που βγήκαν σε αναστολή και ψάχνουν στο ίντερνερ για μια δουλειά της προκοπής από τον Ιανουάριο. Αυτοί που μάζεψαν οικονομίας μιας ζωής για τα εγγόνια τους και τώρα πληρώνουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους » είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει «αυτοί είναι που εσείς προδώσατε και δεν χαρακτηρίζονται από το εάν φοράνε γραβάτα, αλλά από τις ανάγκες τους. Κανένα από τα μέσα ενημέρωσης που εσείς μπουκώσατε με κρατικό χρήμα δεν έχει χρόνο να αφιερώσει για αυτούς».  

Από θετικό παράδειγμα γίναμε παράδειγμα προς αποφυγή 

 Σφόδρα ήταν τα πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα της πανδημίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. «Τα κάνατε όλα τόσο καλά ώστε να δικαιολογείται ο ενθουσιασμός των υπουργών σας για τον αριθμό των νεκρών; Δεν είναι αλήθεια ότι επί μήνες θαυμάζατε τον εαυτό σας για την πρώτη φάση αντί να δώσετε δωρεάν μαζικά τεστ, αντί να πολλαπλασιάστε τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς; Δεν είναι αλήθεια ότι ανοίξατε χωρίς σχέδιο τον τουρισμό; Δεν είναι αλήθεια ότι αγνοήσατε ακόμη και προτάσεις και προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας;» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

 Κατηγορώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε «δεν είναι αλήθεια ότι διαρκώς και επί έξι μήνες επιρρίπτατε την ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες; Ακόμη κι όταν εσείς σε μια στιγμή ανεμελιάς σπάσατε ο ίδιος το lockdown. Ακόμη και τότε δεν σκεφτήκατε να ζητήσετε συγγνώμη. Να πείτε αναλαμβάνω μια φορά στη ζωή μου ως πρωθυπουργός την ευθύνη». «Τον κατηγορώ και για έλλειψη κατανόησης που είναι κάτι πιο σημαντικό. Σε ένα διάγγελμά του να μιλά και να λέει ότι έχει εικόνα και καταλαβαίνει ότι υπάρχουν ορισμένοι Έλληνες οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους και μια άλλη στιγμή σε ξένο πρακτορείο να λέει ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας διότι με την πανδημία οι Έλληνες δεν μπορούν να ξοδέψουν και να αποταμιεύσουν. Ποια χώρα κυβερνάτε; Την Ελλάδα ή το Λουξεμβούργο;» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

 Οι αριθμοί σας διαψεύδουν κι εσείς διαψεύδετε τους αριθμούς

 Καταθέτοντας στοιχεία για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η χώρα είχε την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη στο τρίτο τρίμηνο και στο εννεάμηνο βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

 «Είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνο και έχετε άγνοια κινδύνου διότι η ύφεση είναι καταστροφή εφάμιλλη της οικονομικής κρίσης. Η πανδημία υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα είναι ουραγός και στα μέτρα που παίρνετε και την ανεργία και στα λουκέτα στην αγορά και, εσχάτως δυστυχώς, σους θανάτους» είπε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει ότι «η χώρα μας είναι 17η στα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ είναι 19η σε ό,τι αφορά τα μέτρα ρευστότητας. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η χώρα μας ήταν στην προτελευταία θέση σε δαπάνες για την υγεία». 

 «Σε μια Ευρώπη που κατάλαβε έγκαιρα τι συμβαίνει σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2009 εσείς αρνείστε την πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Εσείς φέρνετε διψήφια ύφεση. Αυτή η αποτυχία δεν θα είναι επιβλαβής μόνο για το σύνολο, είναι ωρολογιακή βόμβα για το αύριο. Έχετε δυνατότητες που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε από την είσοδο της χώρας στο ευρώ. Δεν δικαιολογείστε να είστε ουραγοί στην Ευρώπη σε δαπάνες και τελευταίοι στην ύφεση» σημείωσε...  

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: