13.12.20

Τα παλιόπαιδα τ’ ανέμελα!...


Δεν το συζητώ. Εννοείται αυτό κάνω. Ξεκάθαρα, εν πλήρει συνειδήσει και μάλιστα συχνά, συχνότερα, συχνότατα. Κάθε που σκοντάφτω σ' ένα πρόβλημα, που με τη σειρά του έχει έρθει σε μετωπική με τα μέσα μου, το μειώνω, ανάγοντάς το σε... κάτι σταθερό απ' τα όξω μου, που με ξεπερνάει. Μέθοδος αλάνθαστη! Πώς ήταν η νταμιτζάνα που έριχνε η Βασιλειάδου και γράπωνε γαμπρούς; Αυτό. Να κάτσω εγώ δηλαδή τώρα ν' ασχοληθώ με τι απ' όλα; Με τους νεκρούς, του φτωχούς και τους εγκαταλελειμμένους από Μητσοτάρχες, διαβόλους και τριβόλους; Και με ποιους απ' όλους τους νεκρούς; Του τότε, του πιο τότε ή του τώρα -που ίσως δεν γίνουν και ποτέ του τότε, καθώς αποτελούν μονάδες μέσα σε δεκάδες δεκάδων και ούτε όνομα έχουν, παρά μόνο τη στάμπα Χαρδαλιά-ΕΟΔΥ ως ακόμα ένας αριθμός ανάμεσα σε δεκάδες δεκάδων; Οχι βέβαια. Με τη βίλα του Τσίπρα θ' ασχοληθώ, που κόστισε 1,3 εκατομμύρια. 

 Να κάτσω εγώ δηλαδή τώρα να προβληματιστώ με τον αστυνομικό που «ασχημόνησε» με κάτι λέλουδα; Αφού ο του Πολίτη Προστάτης το είπε ξεκάθαρα: «Ενας ασχημόνησε. Θα γίνει ΕΔΕ. Οι υπόλοιποι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους». Ποια είναι η «δουλειά τους»; Μα να βγαίνουν στους δρόμους και να μην αφήνουν κανέναν άλλο να 'ν' στους δρόμους. Γιατί οι δρόμοι είναι αυτοί και η των δρόμων ιστορία έχει ήδη σβηστεί ως γλυκοχάραξε η γαλάζια χαραυγή. ΕΔΕ... τι ΕΔΕ θα γίνει δηλαδή; Θα ψάξουν ένα ένα να βρουν τα πέταλα για να δουν αν συνίσταται μπουκέτο; Και το κορμάκι του άλλου ΜΑΤατζή που έσκασε πάνω του η ανθοδέσμη θα ψάξουν πόντο πόντο, να δουν αν γρατζουνίστηκε κι έπαθε βαβά; Δηλαδή αν σε χτυπάνε με γαρούφαλα είναι αστυνομική βία; Τι στα μπουζούκια, τι στις επετείους δολοφονίας - με την ίδια ζέση ανάβουν τα αίματα με το λουλουδικό! Γι' αυτό σου λέω. 

Με τη βίλα του Τσίπρα θ' ασχοληθώ, που τελικά δεν έκανε 1,3 εκατ. αλλά ανακαινίστηκε με 1 εκατ. Και δω που τα λέμε, ποια επέτειος δολοφονίας; Ο Σαλμάς, αυτός που είναι και γιατρός και χειρουργός και βουλευτής Ν.Δ. (20 χρόνια πρώτος βγαίνει στην Αιτωλοακαρνανία) και οικογενειάρχης και χριστιανός και ήταν και υφυπουργός Υγείας, και μετά μία εισαγγελέας Διαφθοράς έστειλε στη Βουλή μια δικογραφία που κάτι για κάτι υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις έλεγε πως έγιναν και πως ηθικός αυτουργός ήταν η πάρτη του έλεγε και πως το Δημόσιο ζημίωσε, ε και μετά ξαναβγήκε βουλευτής... αυτός ο Σαλμάς λοιπόν είπε ότι δεν καταλαβαίνει «γιατί γίνονται διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου», καθώς «ήταν ένα ατυχές γεγονός που ευθύνεται ένα συγκεκριμένο άτομο» και τέλος πάντων «τι ζητάει αυτός ο κόσμος που διαδηλώνει;» Και ότι αυτά τα λέει, λέει, γιατί αυτά θέλουν ν' ακούνε οι χιλιάδες που τον ψήφισαν και γι' αυτό τα λέει - έτσι λέει. Ψέματα πάντως δεν λέει. Ναι, αυτά θέλουν ν' ακούνε. Και ναι, χιλιάδες τον και τους ψήφισαν. Γι' αυτό κι εγώ με τη βίλα του Τσίπρα θ' ασχοληθώ, που ούτε βίλα είναι, ούτε μ' εκατομμύρια ανακαινίστηκε, ούτε την αγόρασε. 

 Ή να κάτσω ν' ασχοληθώ με κάτι 15χρονα που περπατάγαν στην Πατησίων και τα μπαγλαρώσανε άρον άρον, γιατί δεν έκανε να περπατάς στην Πατησίων στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (!), που δεν είναι επέτειος, αλλά ένα ατυχές γεγονός και στην οποία 4.999 αστυνομικοί κάναν καλά, πολύ καλά κάναν τη δουλειά τους και με κανέναν δεν τα άφησαν να μιλήσουν και πρόστιμο τους έκοψαν χωρίς λόγο, αλλά πάντα με λόγο, όπως έκοψαν και σ' έναν εθελοντή αιμοδότη, που είχε δώσει μόλις αίμα, μια άλλη μέρα, όχι τη μέρα της επετείου που δεν ήταν επέτειος, αλλά άτυχο ήταν μωρέ το παιδί, απλά άτυχο. Μπα. 

Ούτε με τον Τσίπρα θ' ασχοληθώ. Βαρέθηκα κι αυτόν και τις μουσαντένιες βίλες του και τα μίζερα ντουβάρια του.

 Με τον Μητσοτάρχα θ' ασχοληθώ, που έχει βίλες κανονικές, Μητσοτακέικες και είναι και ανέμελος και δεν κάθεται να σκάσει με τίποτα από τα παραπάνω. Αμ πώς!... 
 Νόρα Ράλλη 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: