4.12.20

Η απαξίωση των ΕΛΤΑ...


...και η διαδρομή για την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή... 

 Πολλά είναι τα σκιώδη σημεία σχετικά με την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή με μόνο τις ψήφους της... Νέας Δημοκρατίας, μια τροπολογία η οποία περιέχει σειρά γεγονότων και ξεκινά από την εθελουσία έξοδο για 2.000 από τους 5.500 υπαλλήλους, και ακολουθούν οι ανεξέλεγκτες προσλήψεις εκτός δημοσιότητας, αδιαφανείς προμήθειες και στο τέλος πώληση σε στρατηγικό επενδυτή.

 Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για το «πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ», ενώ στη συνέχεια στάθηκε στη διεθνή πτώση στον τζίρο που έχει το γράμμα και αύξηση στον τζίρο που έχει το δέμα, για να δικαιολογήσει την τροπολογία.

 Επικαλέστηκε, επίσης, τα ελλείμματα των ΕΛΤΑ και ότι με τον μετασχηματισμό θα υπάρξουν αλλαγές στον χρόνο παράδοσης των γραμμάτων. 

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ πριν την τροπολογία, ενώ το κύμα αντιδράσεων από τη μεριά της αντιπολίτευσης ανέδειξε εκ νέου την προβληματική φύση της τροπολογίας. «Δεσμευτικός στόχος μας είναι τα ΕΛΤΑ να παραμείνουν με κρατική εποπτεία» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, και στάθηκε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ αντίθετη σε σχέση με τον μετασχηματισμό είναι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών. 

 Μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας πέρασε την Τετάρτη το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο οποίο προβλέπεται μία «εκκαθαριστική» σειρά γεγονότων η οποία ξεκινά από την εθελουσία έξοδο για 2.000 από τους 5.500 υπαλλήλους, και ακολουθούν οι ανεξέλεγκτες προσλήψεις εκτός δημοσιότητας, αδιαφανείς προμήθειες και στο τέλος πώληση σε στρατηγικό επενδυτή.

 Πρόκειται για μια τροπολογία φαινομενικά άσχετη καθώς αποτέλεσε κομμάτι της ψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το λαθρεμπόριο. Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για το «πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ», ενώ στη συνέχεια στάθηκε στη διεθνή πτώση στον τζίρο που έχει το γράμμα και αύξηση στον τζίρο που έχει το δέμα, για να δικαιολογήσει την τροπολογία. Για το διεθνές επίπεδο είπε: «Οι περισσότερες χώρες αυτό το έκαναν πριν από εμάς. 

Η Δανία είναι ένα παράδειγμα- θα σας έλεγα ότι το υφιστάμενο πλάνο του μετασχηματισμού που διαμόρφωσε το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΕΣΥΠ και τα ΕΛΤΑ είναι εμπνευσμένο από αυτή τη χώρα, αν και άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Νορβηγία το έχουν ακολουθήσει»... 

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: