8.12.20

Κάντε τη σύγκριση...



...τι γράφουν τα ΝΕΑ και τι απαντά ο Αλέξης Τσίπρας...

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν δολοφονίες χαρακτήρα με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανακοίνωσή του για το περίφημο σπίτι στα Λεγραινά.

Αξίζει όμως να δούμε τι γράφουν τα ΝΕΑ σήμερα. Να... δούμε τι ακριβώς σημειώνει λέξη προς λέξη ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του, το «Στίγμα», με τίτλο «Ανακαίνιση» και ποια είναι η αλήθεια, όπως την καταθέτει με ντοκουμέντα ο κ. Τσίπρας.

«Είδηση 1η»: Η εφημερίδα γράφει πως, σύμφωνα με «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ (που πήραν τον Παπαχρήστο να του τα πουν), ο Αλέξης Τσίπρας «ανέλαβε το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου στο Σούνιο». Γράφει ακόμα ότι «η οικογένεια Τσίπρα φέρεται να δαπάνησε περί το 1 εκατομμύριο ευρώ για να το ανακατασκευάσει», αλλά σύμφωνα με τις «πηγές» λόγω της ειδικότητας του Τσίπρα ως πολιτικού μηχανικού που γνωρίζει από οικοδομές, δεν υπερέβη τις 40.000 ευρώ.
Αλέξης Τσίπρας: «Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκαν πριν ξεκινήσει η μίσθωση» και «το κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ».


«Είδηση 2η»: Η εφημερίδα αναφέρει «μίσθωση δεκαετούς διάρκειας».
Αλέξης Τσίπρας: «τετραετές μισθωτήριο».

«Είδηση 3η»: Ο Παπαχρήστος γράφει για το ενοίκιο: «Διότι αν πλήρωνε 2.500 και 3.000 ενοίκιο τον μήνα, κανένα πρόβλημα. Θέμα θα υπήρχε αν πλήρωνε 3 κατοστάρικα. Τότε ναι».
Αλέξης Τσίπρας «Το ενοίκιο ήταν 1.200 ευρώ το μήνα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου», από το 2015 έως το 2019.

Ο Παπαχρήστος αφήνει όμως και πονηρά υπονοούμενα: «Και αφήνω κατά μέρος και εκείνη την περίεργη εκδοχή που είχε κυκλοφορήσει εκείνο πάλι τον καιρό, ότι το σπίτι ούτε καν το νοίκιαζε: τον φιλοξενούσε ο επιχειρηματίας φίλος του, Γιώτης, ο εμφυτευματίας τριχών, της εταιρείας DHI».
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε γι' αυτό, για την περίεργη εκδοχή που άκουσε ο δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει: «Θα ασχοληθώ με την καινούργια κατοικία στην οποία μετακόμισε ο πρόεδρος Αλέξης, επίσης "παρά θίν' αλός". Αφού είναι ενοικιαζόμενη και όχι αγορασθείσα, γιατί δεν το δίνει στη δημοσιότητα το ρημάδι το συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη της βίλας, να βουλώσει και τα στόματα όλων όσοι αμφισβητούν ότι πληρώνει ενοίκιο;».
Αλέξης Τσίπρας: «Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδόν υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020».

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να βλέπαμε αν υπάρχει άλλος πρώην πρωθυπουργός χωρίς ιδιόκτητο σπίτι ή εξοχικό και ο οποίος συνεχίζει να μένει στο ενοίκιο ακόμα και σήμερα; Υπάρχει;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: