27.12.20

Με πυρά κατά της κυβέρνησης ο εμβολιασμός Βαρουφάκη...BINTEO...
Στο στόχαστρό του έβαλε την κυβέρνηση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έγινε σήμερα ο πρώτος αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά της νόσου Covid-19. 

«Το εμβόλιο από μόνο του δεν... αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας έτσι στην κυβέρνηση που έχει επιλέξει να μην ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας. 


Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε καταρχάς πως «είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό», για να επιτεθεί στη συνέχεια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: 


«Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία. Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: