29.12.20

Όταν αποκαλύπτονται τα φανελάκια...


Σχόλιο για το απλό και ταπεινό φανελάκι του Τσιόδρα δεν θα έκανα, και αν θα έκανα θα ήταν θετικό για έναν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα από το... φανελάκι του και το σώβρακό του. 

 Κάποιοι άλλοι όμως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα σώβρακα και στις φανέλες. Βρήκαν την ευκαιρία να συμπεριλάβουν το φανελάκι του Τσιόδρα στην φαρέτρα ενός απαξιωτικού και άκρως εμπαθούς δημόσιου λόγου εναντίον της αριστεράς, που τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο κυριαρχεί αλλά και κυβερνά την χώρα. 

Ένας δημόσιος λόγος που υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση στα πιο χυδαία και φαιδρά επίπεδα, που στάζει το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και καλλιεργεί τον διχασμό. Μεταξύ αυτών των «αγωνιστών» εναντίον της αριστεράς, υπάρχει και μια κατηγορία δήθεν ανωτέρου επιπέδου, ιδίως διάφοροι «πρώην» ανανεωτικοί και νυν «ακροκεντρώοι», που κατά βάθος είναι οι πιο φανατικοί, εμπαθείς και τοξικοί απ’ όλους.

 Είναι αυτοί που η εμπάθεια και το μίσος στην αριστερά δεν τους αφήνει να δουν το σοβαρότατο πρόβλημα δημοκρατίας που βιώνει η χώρα λόγω του μιντιακού ολοκληρωτισμού. Ούτε και τα 18,5 εκατομ. στα μίντια, (επί πλέον των 20) όταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι γιατροί έκαναν έρανο για να μαζέψουν 230 χιλιάδες για τον κορωνοϊό. Ούτε τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα και την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που κυβερνά τη χώρα. 

 Όμως, ενώ καταπίνουν αμάσητα όλα αυτά, καιροφυλακτούν και σηκώνουν το δάχτυλο, ολοφύρονται και τραβάνε τα μαλλιά τους μόνο εναντίον της αριστεράς, όπως για παράδειγμα όταν πει μια κουβέντα ο Πολάκης, ή δήθεν για να υπερασπίσουν το φανελάκι του Τσιόδρα το οποίο θα έφτυναν μετα βδελυγμίας αν το φορούσε ο Φίλης. Επιδεικνύουν το σηκωμένο τους δάχτυλο ως ανώτερο όλων, ως «κορέκτ» και «αντικειμενικό», ενώ είναι τόσο βαθιά πολιτικό και συντηρητικό, που φτάνει να απαγορεύει ακόμα και την στοιχειώδη αμφισβήτηση και κριτική σε αυτούς που από άνθρωποι έγιναν είδωλα και θεοί. 

Όμως έτσι αποκαλύπτουν τα δικά τους φανελάκια, διότι η αριστερά ήταν -και πάντα θα είναι, υπέρ της αμφισβήτησης και της απομυθοποίησης οποιουδήποτε ειδώλου, βασιλιά και θεού, δεξιού και αριστερού, ακόμα και αν αυτό το είδωλο λέγεται Τσιόδρας. 

 Κρίμα γιατί δεν καταλαβαίνουν πως το αντισύριζα μίσος τους έχει μεταλλάξει σε «νεοδεξιούς» και όχι μόνο αποκαλύπτει τα δικά τους φανελάκια και σώβρακα, ενίοτε λερωμένα, αλλά αποκαλύπτει και τον διακαή πόθο τους όλη η «Ελλάδα να προσκυνάει σώβρακα και φανέλες» όπως έλεγε και ο Τζιμάκος, αρκεί αυτά να είναι «ντιζαϊνάτα» και προ παντός «υπέρκομψα»...  

Τάκης Ψαρίδης

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: