9.12.20

Απρόθυμη κυβέρνηση…


Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα για την κινητή τηλεφωνία και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις χαμηλές ταχύτητες και τις συχνές βλάβες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι μετείχαν σε τηλεδιάσκεψη της... Φώφης Γεννηματά με καταναλωτικές οργανώσεις, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εν μέσω πανδημίας κατά την χρήση του Διαδικτύου, αλλά και με τις υπερβολικές χρεώσεις.

Τονίζοντας ότι αυτά τα προβλήματα αναδείχθηκαν ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης της χρήσης του Διαδικτύου, η Φώφη Γεννηματά παρατήρησε σε δηλώσεις της αμέσως μετά ότι «η κυβέρνηση και η αρμόδια αρχή (ΕΕΤΤ) δείχνουν αδύναμες και απρόθυμες να αντιμετωπίσουν τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο». Πρόκειται εξάλλου για ένα θέμα που έχει αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, πλην όμως η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο και τις απαντήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες. Ζητούν επίσης να αναβαθμιστεί η ΕΕΤΤ και να πάρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού την αρμοδιότητα ελέγχου, ώστε να αντιμετωπιστούν εναρμονισμένες πρακτικές.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: