12.12.20

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα αστρονομικά κέρδη...... των φαρμακευτικών εταιριών...
Οι φαρμακευτικές εταιρίες που παράγουν και ρίχνουν σιγά-σιγά στην αγορά τα πρώτα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προσδοκούν το κέρδος. Ανοιχτές θύρες παραβιάζουμε αλλά είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε.

Τα κέρδη τους λοιπόν, εφόσον... ο εμβολιασμός του πληθυσμού παγκοσμίως γίνει απρόσκοπτα (βοηθώντας έτσι το πλανήτη να "σβήσει" την πανδημία), θα είναι τεράστια, αστρονομικά και δικαίως θα μπορούσε να πει κανείς αφού το όφελος είναι τεράστιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει το CNN, οι αναλυτές της Wall Street έχουν υπολογίζει ότι μόνο η Pfizer και η Μοderna θα έχουν-μόνο μέσα στο επόμενο έτος-συνολικά έσοδα που θα ξεπερνούν τα 32 δις δολάρια.

Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εταιρίες που θα εμπλακούν, θα ενισχύσουν το κύριος και τη φήμης, αποτελεί ίσως την απόδειξη ότι γύρω από την αγορά του συγκεκριμένου εμβολίου παίζεται ένα παιχνίδι συμφερόντος που παρόμοιό του δεν έχει παιχθεί στο παρελθόν.

Ειδικά σε ότι αφορά τη Moderna, εταιρία όχι ιδιαίτερα γνωστή μέχρι πριν από λίγους μήνες, η αλλαγή status είναι κάτι το αδιανόητο. Μέχρι πέρυσι είχε έσοδα μόλις 60εκ δολάρια. Η μετοχή της τους τελευταίους μήνες είδε την αξία της να αυξάνεται κατά 700% κάτι λογικό αφού οι επενδυτές περιμένουν ότι η εταιρία θα έχει κέρδη δεκάδων δισ δολαρίων στο άμεσο μέλλον λόγω του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: