24.12.20

Τα διλήμματα του Μητσοτάκη για τον Κικίλια...


Τώρα που λόγω των Εορτών ο πρωθυπουργός χαλαρώνει, έχει και χρόνο να… αναπτύξει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του αναφορικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει στην κυβέρνηση. 

Καίτοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν... έχει αρχίσει να συζητά με τον στενό κύκλο του αναλυτικά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, ορισμένοι λίγοι έχουν κάποιες ενδείξεις του πρωθυπουργικού σχεδιασμού, τόσο ως προς τα πρόσωπα, όσο και ως προς το εύρος του ανασχηματισμού: αυτή τη φορά, αλλαγές σοβαρές θα υπάρξουν -αν και δεν είναι βέβαιο πως θα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το τελικό αποτέλεσμα ως «σαρωτικό ανασχηματισμό».

Επίσης, όπως λένε όσοι ξέρουν, ο Μητσοτάκης μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα του υπουργικού συμβουλίου μετά το πρώτο κύμα εμβολιασμού, υπό την αίρεση ότι θα έχουν πάει όλα καλά και δε θα έχει εισέλθει η χώρα σε… τρίτο κύμα πανδημίας. 

Και, μια και περί του κορωνοϊού ο λόγος, o Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ένα από τα σκληρά διλήμματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι η τύχη του υπουργού Υγείας: οι σχέσεις του με τον Βασίλη Κικίλια τελούν εδώ και καιρό σε περίοδο… παγετού. Ωστόσο, το ερώτημα «πώς στέλνεις σπίτι του έναν υπουργό Υγείας όταν ισχυρίζεσαι ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με επάρκεια τον κορωνοϊό» είναι σοβαρό και δεν απαντιέται εύκολα, σε περίπτωση «αναδόμησης» του υπουργού. Από την άλλη πλευρά, το… γυαλί μεταξύ τους έχει γυαλίσει και δεν ξανακολλά. Εξ ού και το δίλημμα είναι δύσκολο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: