3.12.20

Ο ΕΟΔΥ ακόμα δεν ξέρει πού βρίσκονται τα κρούσματα...



Στη Ζάκυνθο, πάντως, όχι...
Βρίσκομαι στη Ζάκυνθο εδώ και ενάμιση μήνα. Έφυγα πολλές μέρες πριν το lockdown -όταν τα κυβερνητικά στελέχη το απέκλειαν-γιατί ήμουν βέβαιος, από την περασμένη άνοιξη που ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού, πως θα γίνει νέο lockdown το φθινόπωρο. Στη Ζάκυνθο, εδώ και πολλές μέρες, δεν... υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, αλλά χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα στη Ζάκυνθο.

 
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ προκάλεσε κάποια ανησυχία στους κατοίκους αλλά, τελικά, δεν υπήρχε λόγος.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ενημέρωσε πως δεν υπήρξε κανένα θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό τις τελευταίες -πολλές- μέρες.

Η Ζάκυνθος συνεχίζει να μην έχει ούτε ένα κρούσμα, ενώ γίνονται καθημερινά rapid tests στο νησί.

Τι συνέβη λοιπόν;

Αυτό που συνέβη είναι ότι ο ΕΟΔΥ, όταν παίρνει δείγματα, ζητάει απαραίτητα το ΑΜΚΑ.

Κάποιοι κάτοικοι της Ζακύνθου έκαναν το τεστ σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας -όπου ζουν τώρα ή βρίσκονται για άλλους λόγους- και τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν θετικοί.

Δηλαδή, τα στοιχεία που δίνει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ από όλη την Ελλάδα, δεν λένε την αλήθεια.

Γιατί αυτό που έγινε με τη Ζάκυνθο, ισχύει, προφανώς, και για άλλα μέρη της Ελλάδας.


Για παράδειγμα, τα κρούσματα στο Ρέθυμνο, στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, μπορεί να είναι κάτοικοι της Κρήτης, που δεν βρίσκονται στην Κρήτη αλλά στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις.

Αυτό συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε πολλά κρούσματα τον Αύγουστο στην Αθήνα αλλά τα κρούσματα μπορεί να ήταν σε διακοπές στην Πάρο, στη Μύκονο, στη Ρόδο και σε άλλα νησιά.

Τα στοιχεία για τα κρούσματα δεν προέρχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες κάθε περιοχής της Ελλάδας αλλά βγαίνουν μέσω του …ΑΜΚΑ.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν βοηθάει ιδιαίτερα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Είμαστε εννιά μήνες μετά την έναρξη της επιδημίας στην Ελλάδα. Και ακόμα ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να δώσει ακριβή στοιχεία για το πού ακριβώς βρίσκονται τα κρούσματα.

Επίσης, πριν από μερικές μέρες, μάθαμε από ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως το ΕΚΑΒ έκανε το περασμένο καλοκαίρι πάνω από 50 αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα νησιά.

Θυμάστε εσείς κάποια είδηση για αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα νησιά το περασμένο καλοκαίρι;

Οχι, δεν θυμάστε. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι είχαν έρθει οι τουρίστες -ελάχιστοι με έλεγχο κατά την είσοδό τους στη χώρα-, οπότε οι τουρίστες δεν έχουν κορωνοϊό γιατί αφήνουν χρήματα.

 
Εννιά μήνες από την έναρξη της επιδημίας, επικρατεί ακόμα μπάχαλο στις υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Επίσης, ο παραλογισμός έχει φτάσει στον ουρανό.

Η Ζάκυνθος και άλλα νησιά είναι σήμερα σε lockdown και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν SMS για να βγουν από τα σπίτια τους και να φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους -γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα πληρώσουν πρόστιμο-, ενώ όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα.

Το περασμένο καλοκαίρι, με πολλά κρούσματα στη Ζάκυνθο και σε άλλα νησιά, δεν υπήρχε lockdown, οι χιλιάδες τουρίστες έρχονταν ουσιαστικά χωρίς έλεγχο, και η μάσκα δεν ήταν υποχρεωτική.

Καλά να περνάτε.

(Τα κυκλάμινα της φωτογραφίας, στη Ζάκυνθο τα λέμε κοπελούλες. Ο λόγος που στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού είναι αυτές οι κοπελούλες. Στη Ζάκυνθο, βάζουμε τις κοπελούλες στη σαλάτα και τις τρώμε. Οι κοπελούλες είναι ασπίδα για το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνουν την τριχοφυΐα, ενώ αποτελούν και ισχυρό αφροδισιακό. Και επειδή μέσα στην ηλιθιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, όλο και κάποιος θα βρεθεί να το πιστέψει και θα αρχίσει να μασουλάει κυκλάμινα, αστειεύομαι. Σας κογιονάρω, μωρέ παρμένοι!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: