28.12.20

Ο αντιπερισπασμός της λάσπης...


... και η παραπληροφόρηση των βαρόνων τα «όπλα» του Μητσοτάκη... 

Μάκης Κοψίδης

Ο Μητσοτάκης κατάφερε να στείλει τη χώρα στον πάτο της διεθνούς κατάταξης όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Όμως την πανδημία την... εκμεταλλεύεται εξαιρετικά για να περάσει το νεοθατσερικό του πρόγραμμα: Προωθεί το αγαπημένο του δόγμα Πισσαρίδη για να αποτελειώσει τους μικρομεσαίους και να εξοντώσει την μεσαία τάξη. Παραδίνει το φιλέτο της επικουρικής ασφάλισης σε μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους. Εξυπηρετεί όσο δεν παίρνει τους φίλους του με τις απευθείας αναθέσεις απαγορεύοντας κάθε έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξισώνει τα ΙΕΚ με τα Πανεπιστήμια εκχωρώντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των επιστημόνων στους ιδιοκτήτες των κολεγίων και οδηγεί χιλιάδες νέους σε αυτά. Παραδίδει στα κρυφά τα προσωπικά δεδομένα στην εποπτευόμενη από την CIA Balantrir καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Προωθεί την αρπαγή της πρώτης κατοικίας για τα θύματα της πολυετούς κρίσης. Την ίδια στιγμή αφήνει το ΕΣΥ στην τύχη του κάνοντας εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο. 

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που ετοιμάζει ευελπιστεί ότι θα βγει αλώβητος. Και το πιστεύει ότι θα βγει ατσαλάκωτος γιατί έχει δύο «όπλα» πάνω στα οποία στηρίζει την επιδρομή του στην κοινωνία: Τον αντιπερισπασμό της λάσπης που εκτοξεύει το επιτελείο των «αρίστων» και την παραπληροφόρηση των βαρόνων των media. Τόνοι από λάσπη. Όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας έδειχνε τα δόντια του έριξαν την λάσπη για τον Καλογρίτσα και τον Μιωνή . Όταν ο Μυωσής έκανε «ποδηλατάδα» στην Πάρνηθα μαζί με την «υπέρκομψη» έριξαν την λάσπη για το σπίτι στο Σούνιο. Όταν οι απευθείας αναθέσεις σε πολιτικούς φίλους ξεπερνούν κάθε όριο έριξαν την λάσπη για την τροπολογία της Folie-Folie, την τροπολογία δηλαδή που οι ίδιοι ψήφισαν δύο φορές. Όταν μετράμε κάθε μέρα εκατόμβη θυμάτων επιμένουν στην «ατομική ευθύνη» και στη λάσπη προς την νεολαία. 

Όλος αυτός ο αντιπερισπασμός λάσπης πολλαπλασιάζεται καθημερινά από τα media των βαρόνων. Οι διαψεύσεις ή ο αντίλογος του ΣΥΡΙΖΑ περνάνε-αν περνάνε και δεν κόβονται- λίγο πριν από τα …αθλητικά. Αυτή η στρεβλή εικόνα, με την οποία βομβαρδίζεται καθημερινά η κοινωνία από τα Πετσο-ταισμένα μέσα, αποτελεί την πραγματική βάση «δεδομένων» πάνω στην οποία στηρίζονται οι στημένες δημοσκοπήσεις για να δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και όσο χειρότερα τα πάει ο Κυριάκος τόσο μεγαλώνουν την διαφορά του από τον Τσίπρα. Πάντα ελέω των «αρμών της εξουσίας» και εν προκειμένω του ΕΣΡ. Με όλες αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις η κυβέρνηση των «αρίστων» το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάζει, να σπέρνει το μίσος και πρώτα από όλα να συνθλίβει κάθε έννοια Δημοκρατίας. 

Όμως ο Κυριάκος ήδη κλονίζεται. Η κατρακύλα της οικονομίας, οι εκατόμβες των νεκρών, το τσουνάμι που έρχεται στα ελληνοτουρκικά, τον φέρνουν αντιμέτωπο με την οργή της κοινωνίας. Αυτός ο κλονισμός και η αβεβαιότητα που τον διακατέχουν είναι οι λόγοι που τον οδηγούν ακόμα και σε καταδίωξη δημοσιογράφων που αντιτάσσονται και δεν πειθαρχούν με τα non papers που στέλνει. Με την συνδρομή πάντα του Μαρικιστάν. Όσον αφορά τον πραγματικό του στόχο που είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μωυσής δεν θα τα καταφέρει. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αθλιότητές του είναι και θα είναι πιο πολύ στο μέλλον η συμπαράσταση και στήριξη όλων όσων δοκιμάζονται από τις αντιλαϊκές επιλογές του...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: