26.12.20

Έξαρση της πανδημίας στην Ιαπωνία.....που κλείνει τα σύνορα για τους ξένους...

Η Ιαπωνία αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Nikkei». 

Η... πληροφορία αυτή έρχεται τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, με τις νέες μολύνσεις να φτάνουν στον αριθμό ρεκόρ των 949 στην πρωτεύουσα Τόκιο. Η κυβέρνηση της χώρας ήδη έχει προτρέψει τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. 

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές είναι θορυβημένες από τον εντοπισμό στη χώρα τους, της μετάλλαξης της νόσου που εξαπλώνεται ραγδαία στη Βρετανία και είναι κατά 70% πιο μεταδοτική. Την Παρασκευή, τα πρώτα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, πέντε ταξιδιώτες έφτασαν στη χώρα μεταξύ 18-21 Δεκεμβρίου, προτού η Ιαπωνία εντείνει τον έλεγχο των συνόρων για όσους έρχονται από τη Βρετανία. Και οι πέντε έχουν ήδη μπει σε καραντίνα.

Επίσης, το Nippon TV ανέφερε πως η νέα μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε και σε έναν άλλο άνδρα που επισκέφθηκε τη χώρα, καθώς και ένα μέλος της οικογένειάς του. Αυτές είναι οι δύο πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μακριά από έλεγχο σε αεροδρόμιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: