15.12.20

Η διαπραγμάτευση στην θέση της επιστήμης...


Τελικά αυτή που αποφασίζει για την υγεία μας είναι η διαπραγμάτευση, δηλαδή η πολιτική και όχι η επιστήμη. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, η... «διαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο για τα μέτρα κατά της πανδημίας. 

 Στο μεταξύ οι ιεράρχες μας, παρότι πεθαίνουν από τον κορωνοϊό, επιμένουν στην λειτουργία των εκκλησιών και των «μυστηρίων» και θαλεγε κανείς πως πρόκειται για έναν ακραίο ανορθολογισμό βυθισμένο στα σκοτάδια της μεταφυσικής. 

 Όμως καμία σχέση με τον ανορθολογισμό. Αν και η ελληνική εκκλησιαστική εξουσία είναι η πιο ταλιμπανική ιεραρχία της πολιτισμένης Ευρώπης, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την μεταφυσική και τον ανορθολογισμό. 

Πρόκειται καθαρά για τον ορθολογισμό του συμφέροντος και της ιδιοτέλειας που δεν διστάζει ούτε και μπροστά στον θάνατο. Αλίμονο δηλαδή, αν η «αγία» ιεραρχία μας αρνηθεί τον ρόλο της και παραδεχτεί ότι ο ιός μεταφέρεται με το σάλιο στο «θείο» κουταλάκι. Είναι σαν να αρνείται τον ανορθολογισμό του μυστηρίου, δηλαδή σαν να αρνείται την ίδια την ύπαρξη του Σωτήρος. Είναι σαν να αρνείται την αμαρτία από την οποία σώζει η μετάληψη, δηλαδή σαν να αρνείται την ύπαρξη του διαβόλου, διότι χωρίς αυτόν δεν θάχε λόγο να σώσει τους πιστούς από την αμαρτία. 

Είναι δηλαδή σαν να αρνείται την ίδια την ύπαρξη του θεού διότι τότε δεν θάχει λόγο να τον εκπροσωπεί επί γης, καθώς είναι προφανές ότι χωρίς θεό δεν θα υπήρχαν και οι επί γης «ντίλερ» του, οι οποίοι δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης και θα είχαν χάσει τη δουλειά τους. Τη δουλειά της λοιπόν, που απειλεί ο κορωνοϊός, προασπίζεται η «αγία» ιεραρχία μας με νύχια και με δόντια και αυτό είναι ορθολογικότατο. Όπως επίσης είναι το ίδιο ορθολογικό για τον πρωθυπουργό της χώρας να διαπραγματεύεται την υγεία μας θέτοντας υπεράνω όλων, ακόμα και από την καθημερινή εκατόμβη των νεκρών, την «αγία» εικόνα του. 

 Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η πίστη των ιεραρχών στον ανορθολογισμό είναι καθαρά ορθολογική ως προς τον σκοπό της ύπαρξης τους. Όπως και το ίδιο ορθολογικά για το «επιτελικό κράτος», είναι τα μέτρα που αποφασίζονται πρωτίστως στην βάση της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και των διάφορων συμφερόντων και δευτερευόντως στην επιστήμη. Εκείνο που είναι καθαρά ανορθολογικό και δεν δικαιολογείται από καμία λογική είναι η πίστη των ταλαίπωρων πιστών στα «μυστήρια» και των πάσης φύσεως οπαδών και προσκυνητών της ιερής «εικόνας» ενός ολίγιστου «ηγέτη», που κυβερνά με τις πλάτες των μίντια και της επικοινωνίας.

 Διότι το γεγονός ότι φτάσαμε να κυβερνάται ο τόπος επικίνδυνα και καταστροφικά για την υγεία μας και αυτό να είναι αποδεκτό επειδή γίνεται με «ανέμελο» και «υπέρκομψο» τρόπο, αν μη τι άλλο, αποτελεί το άκρον άωτον του ανορθολογισμού και της κατάργησης κάθε λογικής...

 Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: