23.12.20

Βρετανία: Εντοπίστηκε και δευτερη μετάλλαξη του κορονοϊού...«Είναι πιο μεταδοτική από την προηγούμενη», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της χώρας...
Δύο περιπτώσεις μία νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.

Και οι δύο επίμαχες περιπτώσεις είναι... επαφές κρουσμάτων που έχουν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

«Αυτός ο ιός είναι ακόμη πιο μεταδοτικός και φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί περισσότερο από τον νέο ιό» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο -πρόσθεσε- έχει θέσει σε καραντίνα τα νέα αυτά κρούσματα και θέτει περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική.

Όποιος βρισκόταν στη Νότια Αφρική το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και οποιοσδήποτε είναι στενή επαφή με κάποιον που ήταν στη Νότια Αφρική το τελευταίο δεκαπενθήμερο πρέπει να μπει καραντίνα αμέσως, τόνισε.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας για το προηγούμενο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊύ, ανέφερε ότι μεταδίδεται «με επικίνδυνο ρυθμό».

Παράλληλα ανακοίνωσε επέκταση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, επιπέδου 4 στην βρετανική κλίμακα.

Βάσει των ανακοινώσεων, περισσότερες περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της Αγγλίας θα μπουν περιορισμούς Βαθμίδας 4 την επομένη των Χριστουγέννων.

Ο Ματ Χάνκοκ ξεκίνησε λέγοντας ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά και «τελειώνει σε αυτήν την εορταστική περίοδο που θα είναι πολύ διαφορετική».

«Ακριβώς όπως έχουμε εφαρμόσει ένα κλιμακωτό σύστημα, ανακαλύψαμε έναν νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, μια μετάλλαξη που εξαπλώνεται με επικίνδυνο ρυθμό» είπε.

Ο Χάνκοκ αναγνώρισε ότι αυτά τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 75% την περασμένη εβδομάδα και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι 1.909 την ημέρα - το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: