4.12.20

Ήταν Δευτέρα, 3 Ιουνίου...




Τι θα γίνει βρε παιδιά με εκείνη τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ που μας είχατε ζαλίσει, όχι μόνο προεκλογικά αλλά πολλά χρόνια τώρα; 

Ένα θέμα... ιδεολογικής φύσεως όπως λέγατε. Διότι, σήμερα, στο νομοσχέδιο του αγαπητού κ. Πέτσα που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται ρητώς: «Σε κάθε περίπτωση το ποσό του ανταποδοτικού τέλους δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των τριών (3,00) ευρώ». Τελεία και παύλα. 

 Ήταν όμως Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, όταν ο τότε βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθετε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση ή η σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ. 

 Ήταν 2017, επίσης, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Λακωνία έλεγε ότι η δημόσια τηλεόραση θα μπορεί να λειτουργήσει με το μισό ανταποδοτικό τέλος. 

Αλλά και το 2018, τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης επέμενε για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους στη συνάντησή με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ. Τόνισε ότι θα επαναξιολογηθεί το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν οι πολίτες το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει η ΕΡΤ. Κι άλλα ψέμματα λοιπόν κι εδώ. Ακόμα και στα 3 ευρώ της ΕΡΤ.

 Δεν πρέπει να υπήρξε πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Είτε μιλάμε για ένα μικρό ποσό για το ανταποδοτικό της ΕΡΤ, είτε για πιο σοβαρά ζητήματα όπως ήταν το Μακεδονικό. 

 Να το επαναλάβω όπως ακριβώς το διαβάζουμε στο νομοσχέδιο: «Σε κάθε περίπτωση το ποσό του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των τριών (3,00) ευρώ». 

Πού να είναι άραγε όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι να μας πουν κάτι; Πού χάθηκαν;... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: