13.12.20

Ο Τσίπρας γλύτωσε το ξύλο από τον Λοβέρδο...


Στο βιβλίο του που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» αποκαλύπτει πως κατάστρωνε σχέδια για να... πλακώσει στο ξύλο τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Είχε, γράφει, ένα «βάναυσο συναίσθημα» για όσους «διέσπειραν συκοφαντίες» για το πρόσωπό του σε σχέση με τη Novartis. Οπότε τι σκέφτηκε, ο μέγιστος Ανδρέας Λοβέρδος. Να δείρει τον Τσίπρα. «Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός», γράφει. «Ετσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

 Μετέφερε μάλιστα τη σκέψη του σε δύο συνεργάτες του, τον Αγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη που έμειναν αγάλματα. «Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν. Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος». 

 Ευτυχώς όμως για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος πείστηκε κι έτσι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ γλύτωσε το μπερντάκι που θα έτρωγε από τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. (και όχι της Νέας Δημοκρατίας).  

Εξηγεί μάλιστα πως συσκέφτηκε με τον... εαυτό του για να ηρεμήσει! «Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί». 

 Αυτό πάντως που ο Ανδρέας Λοβέρδος βγάζει βιβλίο για να μας πει πόσο αθώος είναι για τη Novartis ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη πώς το κρίνετε; 

Ή, μάλλον, μην το κρίνετε ούτε εσείς ούτε κι εγώ, αφήστε μη του περάσει καμία σκέψη να μας σπάσει τη μύτη και τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά... 

 Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: