29.12.20

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σκέψεις για μετακίνηση εκτός νομού...


Μπορεί στο προσκήνιο να είναι οι ημερομηνίες που θα ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο στην κυβέρνηση εξετάζουν την μετακίνηση... εκτός νομού.

 Ειδικότερα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα όσα ισχύουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες από τις 15 Ιανουαρίου να μπορούμε να μετακινούμαστε εκτός νομού. 
 Τα παραπάνω θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εαν θα πρόκειται για ολική άρση του μέτρου ή μερική, δηλαδή μόνο για τους νομούς όπου το επιδημιολογικό φορτίο το επιτρέπει.

 Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού 

 Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται στις ακόλουθες περιπτώσεις: 
 -Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας. 
 -Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
-Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
 -Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
 -Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1. 
 -Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή... 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: