7.12.20

Και η πολιτική αλητεία έχει τη λογική της...


Όταν έχεις 100 θανάτους την ημέρα και έφτασες, αναλογικά με τον πληθυσμό σου, σε πιο πολλούς και από την... Αμερική του Τραμπ και εσύ κάνεις βόλτες στην Πάρνηθα με την «υπέρκομψη» παραβιάζοντας τα μέτρα. 

 Όταν παραβιάζεις το σύνταγμα και βυθίζεις την χώρα στην αστυνομοκρατία, όχι για τον κορωνοϊό φυσικά, αλλά γιατί φοβάσαι ένα δολοφονημένο παιδί. Όταν ακόμα και μπροστά στο θάνατο δεν ενισχύεις το δημόσιο σύστημα υγείας διότι δεν σου το επιτρέπει η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία σου.. 

Όταν στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο περνάς νόμους στα μουλωχτά σε βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ημετέρων σου.. Τότε είναι πολύ λογικό να καταφεύγεις στην πολιτική αλητεία ψάχνοντας για το που νοικιάζει εξοχικό σπίτι ο πολιτικός σου αντίπαλος.. Και είναι λογικό για τους εξής λόγους: 

Πρώτον, διότι ξέρεις ότι δεν σου απομένει τίποτα άλλο για να περισώσεις την εξουσία σου παρά να σπείρεις μίσος και διχασμό, γιατί μόνο το μίσος και η απαξία στον πολιτικό αντίπαλο σου μπορεί να δικαιολογήσει τις ανομίες σου, το θράσος σου και την πολιτική αλητεία σου. 

 Δεύτερον, διότι μπορείς να το κάνεις εφόσον ελέγχεις το σύνολο σχεδόν των μίντια στη χώρα, τα οποία ξέρεις ότι θα μετατρέψουν την αναισθησία σου και την πολιτική αλητεία σου σε προτέρημα και ανθρωπισμό. 

 Τρίτον, γιατί είσαι κακομαθημένος εφόσον έχεις δοκιμάσει ότι με αυτήν την επικοινωνιακή συνταγή του μίσους και της πολιτικής αλητείας έχεις κερδίσει τις εκλογές, ότι με αυτήν συνεχίζεις και κυβερνάς και με αυτήν φιλοδοξείς να κερδίσεις και τις επόμενες εκλογές. Διότι όπως σου λένε και οι επικοινωνιολόγοι σου «πουλάει» αυτή η συνταγή.

 Και είναι γεγονός ότι «πουλάει», όχι μόνο γιατί ελέγχεις την ενημέρωση της χώρας, εφόσον κανείς λαός δεν είναι «σοφός» αν δεν ενημερώνεται σωστά, αλλά και γιατί έχεις μία αντιπολίτευση, όπου ένα μικρό μέρος της μαζί και με την προβεβλημένη διανόηση σε χειροκροτεί κρυφά και το άλλο το μεγάλο και αξιωματικό μέρος της, σκύβει το κεφάλι και απολογείται για την αλητεία σου...  

Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: