16.12.20

Πανδημία και λεηλασία...


Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος και τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει διακηρύξει ότι η λήψη οικονομικών μέτρων για τη θωράκιση της χώρας από την υγειονομική και την... οικονομική κρίση είναι «πεταμένα λεφτά».

Κι αυτό την ώρα που η Ευρώπη έχει θεσπίσει χρηματοδοτικά εργαλεία ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό και έχει παγώσει τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Αυτό φαίνεται από τη σύγκριση των δεδομένων με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος και τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη - την ώρα μάλιστα που την άνοιξη η κυβέρνηση υποσχόταν τη μικρότερη σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Σε όλους τους σχετικούς καταλόγους φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις μαζί με οικονομίες τύπου Βουλγαρίας.

Η Ελλάδα είναι επίσης η τελευταία στη λήψη μέτρων στήριξης. Στην πράξη, το 80% των ενισχύσεων έχει κατευθυνθεί στο 10% των επιχειρήσεων.

Για τους υπόλοιπους έχει ετοιμαστεί ο πτωχευτικός κώδικας που θα οδηγήσει σε αρπαγή περιουσιών και παγίων κεφαλαίων. Ενώ, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάρει μέτρα για να κάνει την εργασία φθηνότερη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν πρόκειται για αποτυχία. Πρόκειται για σχέδιο.

Σχέδιο που χρησιμοποιεί την πανδημία και την ύφεση ως ευκαιρία να λεηλατηθούν οι αδύναμοι προς όφελος των ισχυρών. Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία τους για την οικονομία.

Αυτό το σχέδιο έχει μπει ήδη σε εφαρμογή. Και μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να το ματαιώσει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: