26.12.20

Στην Αθήνα εφτασαν τα πρώτα εμβόλια...



Στις 27/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί...

Σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο Κρυονέρι Αττικής, έφτασε στις 7 το πρωί το φορτίο με τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, υπό τη συνοδεία οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ. 


Tα... φορτηγά με την πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech πέρασαν χθες το απόγευμα τον Προμαχώνα και σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην Αθήνα. Τα εμβόλια, οπως μεταδοθηκε στην εκπομπη του Γ. Αυτια (ΣΚΑΙ), θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Θα ακολουθήσει η διανομή του φορτίου στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες στην υπόλοιπη χώρα και στη συνεχεία στα κέντρα, όπου θα γίνουν αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί. 

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν αύριο, Κυριακή, ταυτόχρονα σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Οι δυο πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. 

Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: