16.12.20

«Διαφωνώ κάθετα...


...με τα εννιά άτομα και την παρουσία πιστών στις εκκλησίες»...

Την αντίθεση της τόσο με την παρουσία εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών, όσο και με το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Διαφωνώ κάθετα με... τον αριθμό των εννέα ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από δύο μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα της αγοράς, επισήμανε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα, ενώ σημείωσε ότι οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες και «ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση». 

Πρόσθεσε ότι αυτά πρέπει να τηρηθούν, «γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Κληθείσα να απαντήσει στη λογική απορία όλων, πότε δηλαδή εκτιμά ότι θα αρθούν τα μέτρα, απάντησε λέγοντας «πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων αυτές τις μέρες που τα συγκεκριμένα μέτρα είναι σε ισχύ». 

Η κυρία Παγώνη δεν εμφανίστηκε καθόλου αισιόδοξη, μάλιστα και για το άμεσο μέλλον. «Ούτε Πάσχα θα κάνουμε στα χωριά μας», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Όμως «ούτε τότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Αυτό θα γίνει τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου»...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: