26.12.20

" Δεν άκουσα την ομιλία της γιατί κοιτούσα το στήθος της"...Σεξιστικό σχόλιο Ρώσου βουλευτή σε 34χρονη υπουργό...

Κύμα σχολίων, που μαρτυρούν οργή, έχει προκαλέσει η δήλωση κομμουνιστή βουλευτή, ο οποίος είπε ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία υπουργού επειδή... τον παραπλάνησε το στήθος της.

Η σεξιστική δήλωση του... 54χρονου Πιοτρ Αμόσοφ για την 34χρονη Ιρίνα Βισοκίσκι κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Ο πολιτικός προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως ως «υγιής άντρας» έστρεψε το βλέμμα του σε ένα γυμνό σημείο γυναικείου σώματος.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, τη στιγμή της ομιλίας της υπουργού για την Επιχειρηματικότητα.

Ο 54χρονος, μάλιστα, εισηγήθηκε την κατάργηση φορέματος στις γυναίκες.

Στη συνέχεια, η 34χρονη απαντώντας στα σεξιστικά σχόλια του βουλευτή είπε το εξής: «δεν θα συζητήσω τις ενδυματολογικές επιλογές μου μαζί σας».

Το ακόμη πιο εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η νεαρή υπουργός όχι δεν βρήκε στήριξη αλλά επικρίθηκε για την απάντησή της.

Ο πρόεδρος του μονομελούς δικαστικού σώματος στο Γιακούτσκ, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό ήταν κομπλμέντο, τής είπε να μην απαντά στα σχόλια και να μην μιλά με επιθετικό τόνο σε βουλευτή αλλά να στέκεσται απλώς και μόνο στην ομιλία της...

Μάλιστα ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει αναφορά στους ανώτερούς της για το περιστατικό, ενώ η υπουργός δεν μπορούσε να απαντήσει στη μομφή γιατί το μικρόφωνό της ήταν κλειστό.

Η Βισοκίσκι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα σεξιστικών σχολίων από συναδέλφους της για τις ενδυματολογικές επιλογές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: