9.12.20

Μετά τις ΕΔΕ...


...και εκδικητικές μετακινήσεις υγειονομικών από τον «Άγ. Σάββα»...

Κατά μέτωπο επίθεση από την κυβέρνηση, που μαζί με το υπουργείο Υγείας και διοικήσεις νοσοκομείων στοχοποιεί γιατρούς και νοσηλευτές αντί να τους βοηθήσει, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος κάνει λόγο για εκδικητική μετακίνηση του ίδιου και άλλων συναδέλφων του.

Μιλώντας το... πρωί «Στο Κόκκινο» γνωστοποίησε ότι σήμερα ενημερώθηκε με επείγουν έγγραφο για αιφνιδιαστική μετακίνηση οκτώ εργαζομένων σε ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία».

«Θέλουν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκης με μετακινήσεις, τη στιγμή που εμείς βουλιάζουμε» είπε επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάντια των νοσοκομείων και για την προσπάθεια να «επιβάλουν σιωπή με τρομοκρατία».

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 δήλωσε ότι οι ΕΔΕ συνεχίζονται παρά την κατακραυγή.

«Σήμερα το πρωί καλέσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν πριν ένα μήνα από κορονοϊό, μπήκαν σε μια περιπέτεια με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους. Και αντί να τους πουν ευχαριστώ που δουλεύουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει οι διοικήσεις και το υπουργείο, πάνε να τις κατηγορήσουν ότι φταίνε που κολλήσαν κορονοϊό» είπε.

Σε καραντίνα 100 εργαζόμενοι

Σχετικά με την έκρυθμη, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στο νοσοκομείο ο κ. Καταραχιάς τόνισε ότι επί της ουσίας αυτό δεν λειτουργεί, καθώς το «μεγαλύτερο τμήμα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, γιατί τα κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς είναι πάρα πολλά».

Λόγω της δυσκολίας συλλογής στοιχείων εξαιτίας της απαγόρευσης της διοίκησης στην ενημέρωση του σωματείου από την επιτροπή Λοιμώξεων ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε αυτό που γνωρίζει είναι ότι περισσότερο από 100 συνάδελφοί του βρίσκονται σε καραντίνα και ότι μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν 33 θετικά άτομα ανάμεσα σε προσωπικό και ασθενείς.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι εδώ και 1,5 μήνα το σωματείο διεκδικεί, φωνάζει, βγάζει κραυγή αγωνίας, γιατί οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς είναι πολύ ευαίσθητοι και θα έπρεπε να προστατευθούν.

«Είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές, 100 γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, το 40% του οργανικού προσωπικού δεν είναι καλυμμένο και δουλεύουμε με συμβασιούχους» πρόσθεσε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: