15.12.20

Μωραίνει Κύριος...


Δεν είναι οι χιλιάδες οικογένειες που θρηνούν τους χαμένους δικούς τους ανθρώπους. Δεν είναι εκείνοι που αγωνιούν περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ ή βουβά υποφέρουν στα σπίτια τους.

Δεν είναι οι γιατροί που παλεύουν σε ένα σύστημα υγείας που αφέθηκε γυμνό. Δεν είναι οι... μικρομεσαίοι που βουλιάζουν κάθε μέρα στα χρέη. Δεν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιβιώνουν χωρίς μεροκάματο.

Δεν είναι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό που θα πρέπει να επιζήσουν με μηδενικό εισόδημα μέχρι τον Ιανουάριο αφού ο ΟΑΕΔ... δεν προλαβαίνει να μοιράσει επιδόματα. Δεν είναι τα εκατομμύρια των γονιών και των εγκλωβισμένων στην τηλεκπαίδευση-αμάθεια των παιδιών.

Κανένας από όλους αυτούς δεν φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο άγχος στην κυβέρνηση από όσο οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εδώ και μέρες οι ρασοφόροι ασκούν αφόρητες πιέσεις ώστε τα μέτρα για την τιθάσευση του ιού να χαλαρώσουν για τους πιστούς εν όψει Χριστουγέννων.

Και, ω του θαύματος, χθες διέρρευσε η πληροφορία πως η κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν και, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ετοιμάζεται να χαλαρώσει τα μέτρα, αν και παραπέμπει για τις τελικές αποφάσεις της στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση στην κοινωνία με αυτές τις παλινωδίες και τη βαθιά υπόκλισή της στην εκκλησιαστική ιεραρχία; Ότι εκτός από την πολιτευόμενη Εκκλησία, στην Ελλάδα υπάρχει και μια βαθιά θρησκευόμενη Πολιτεία.

Πόσο επικίνδυνος επιδημιολογικά είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός της κυβέρνησης με την εκκλησιαστική ιεραρχία μένει να φανεί, αν και τα δραματικά παρεπόμενα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστά: ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις, ακόμα και για τους ταγούς του ποιμνίου.

Ωστόσο, πόσο επικίνδυνος για την κοινωνία είναι αυτός ο εναγκαλισμός, θα φανεί άμεσα. Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να ζήσουν τα πιο άγρια Χριστούγεννα –με αυστηρό περιορισμό όχι μόνο ως προς τον αριθμό εκείνων με τους οποίους θα συναντηθούν, αλλά και ως προς τη διάρκεια του χρόνου κατά τον οποίο θα βρεθούν μαζί με τους δικούς τους–, η κυβέρνηση υποκύπτει στην ιεραρχία της Εκκλησίας.

Δηλαδή, στο ρεβεγιόν κολλάει, στη λειτουργία δεν κολλάει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: