15.12.20

Μίδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!...


Υπέγραψε στους Μπακς για 5 χρόνια αντί 228 εκατ. δολαρίων... 

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε τέλος στις φήμες και στα σενάρια και ανακοίνωσε ότι μένει για... 
πέντε χρόνια στους Μιλγουόκι Μπακς με νέο, supermax συμβόλαιο 228 εκατ. δολαρίων (τουτέστιν 187 εκατ. ευρώ), που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών! Με ανακοίνωσή του στο Instagram, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε πως θα υπογράψει νέο, πενταετές συμβόλαιο με τους Μπακς και θα παραμείνει στο Μιλγουόκι, το οποίο χαρακτηρίζει ως σπίτι του. Ο ΜVP του NBA, της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο, πήρε θέση με τον πλέον επίσημο τρόπο για το μέλλον του πιστοποιώντας ότι η καρδιά του ανήκει στους Μπακς. 

Ο Greek Freak έκανε γνωστό πως απάντησε θετικά στην πρόταση των «Ελαφιών», που τον καθιστά αυτομάτως ως τον Ελληνα παίκτη με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Το ποσό ακούγεται (και είναι) αδιανόητο, ιδίως αν δει κανείς την ιστορία του Γιάννη, πώς ξεκίνησε το μπάσκετ και υπό ποιες συνθήκες έφτασε στο NBA και στην κορυφή του. Δεν είναι ψέμματα: θα λάβει 228 εκατ. δολάρια σε βάθος πενταετίας μέχρι το καλοκαίρι του 2026, σε ένα ιστορικό και εξωπραγματικό deal που μάλιστα τον φέρνει στο top των συμφωνιών και στην ιστορία του ΝΒΑ καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ! «Εδώ είναι το σπίτι μου, η πόλη μου. Είμαι ευλογημένος που θα είμαι μέλος των Μιλγουόκι Μπακς για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας τα κάνουμε να αξίζουν. Το σόου συνεχίζεται, πάμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους των Μιλγουόκι Μπακς αλλά και πίκρα στους οπαδούς άλλων ομάδων που είχαν την ελπίδα ότι θα τον δουν με τη φανέλα των αγαπημένων τους συλλόγων. Αλλωστε σχεδόν το... μισό ΝΒΑ ευελπιστούσε ότι θα εξασφάλιζε την υπογραφή του. 

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Αντετοκούνμπο μετά από επτά σεζόν στο ΝΒΑ έχει εισπράξει από συμβόλαια 107 εκατ. δολάρια, την ερχόμενη περίοδο θα πάρει άλλα 27,5 εκατ. δολάρια και από το φθινόπωρο του 2021 κι έπειτα θα τεθεί σε ισχύ η νέα συμφωνία που κατά μέσο όρο θα του αποφέρει περί τα 45,5 εκατ. ευρώ ανά χρόνο ως το καλοκαίρι του 2026...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: