27.12.20

Ο «Αϊ Βασίλης»... θέρισε γηροκομείο στο Βέλγιο...


Σε εφιάλτη εξελίχθηκε γιορτή που έλαβε χώρα σε οίκο ευγηρίας, στην πόλη Μολ του Βελγίου. Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας, ντυμένος Αϊ Βασίλης, επισκέφτηκε το γηροκομείο, προκειμένου να... διασκεδάσει 180 άτομα που βρίσκονταν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός ήταν γιος ενός ηλικιωμένου που βρίσκεται στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, κανένας δεν σκέφτηκε προηγουμένως, να γίνει ένα διαγνωστικό τεστ στον «Αϊ Βασίλη». Μοιραία, ο άνδρας βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19, έπειτα από τρεις ημέρες. Η τραγωδία δεν μπόρεσε να αποφευχθεί: η νόσος ξέσπασε και μεταδόθηκε ραγδαία στο γηροκομείο, με 121 ηλικιωμένους και 36 εργαζομένους να εντοπίζονται θετικοί στον ιό. 

Μέχρι στιγμής 18 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει, οι 5 εκ των οποίων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, επειδή αρκετοί νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής δεν φορούσαν μάσκες όλοι οι ηλικιωμένοι, ενώ τόσο ο «Αϊ Βασίλης» όσο και αρκετά μέλη από το προσωπικό του γηροκομείου, δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν ήδη έρευνα κατά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας, ενώ η κυβέρνηση έστειλε ομάδα γιατρών προκείμενου να περιορίσει τη διασπορά του ιού, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη δουλειά τους στο γηροκομείο. 

Πάντως, ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιωλόγους του Βελγίου εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται η εξάπλωση του ιού μόνο στον «Αϊ Βασίλη», καθώς καταγράφηκαν πολλές μολύνσεις ταυτόχρονα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: