8.12.20

Αλλάζει το μιντιακό σκηνικό...


Το ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι που να είναι εχθρικό προς την κυβέρνηση είναι γνωστό. Το… χειρότερο που έχει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι τα δελτία ειδήσεων του... Open και του Mega, που δεν είναι φιλοκυβερνητικά, αλλά… απλώς ισορροπημένα. 

Με άλλα λόγια, τα εν λόγω δελτία απλώς παίζουν σύστημα… «50-50» και οι δημοσιογράφοι κάνουν τη στοιχειώδη δουλειά τους, μην αποκρύβοντας ειδήσεις. Αλλά αυτό, προφανώς πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστούν αντιπολιτευόμενα ή επικριτικά. Αυτοί οι συσχετισμοί στο μιντιακό σκηνικό -και δη στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας- έχουν προκαλέσει τη δυσφορία της Κουμουνδούρου, που αισθάνεται «εγκλωβισμένη» και ασφυκτιούσα. 

Ως εκ τούτου, στον ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις ανακατατάξεις στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού του Ιβάν Σαββίδη, που πιστοποιήθηκαν με την εξής επίσημη ανακοίνωση: 

«Ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης ορίζεται ως μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε.» Με τη μακρόχρονη εμπειρία του στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Μedia Group μας». Σημειωτέον ότι η «Δημοκρατία» δεν είναι απλώς ένα σκληρά αντιπολιτευόμενο φύλλο, αλλά και κάτι ακόμη: στην μιντιακή πιάτσα θεωρείται δεδομένη η στενή σχέση και η φιλία του εκδότη Φιλιππάκη με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Ως εκ τούτου, ουκ ολίγοι «βλέπουν» πίσω από την χθεσινή ανακοίνωση του Open να βρίσκεται στα σπάργανα -ή ίσως και… πιο ανεπτυγμένη- μία στρατηγική συνεργασία ή και συμμαχία του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με «γέφυρα» τον εκδότη της «Δημοκρατίας». Και, αν ισχύει αυτό, τότε προφανώς αλλάζουν πολλά στους τηλεοπτικούς συσχετισμούς…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: